DoTERRA eterična olja

Na Aroma jogi Avocado centra (link) uporabljamo najkvalitetnejša, certificirana, popolnoma naravna in čista eterična olja, pridobljena iz delov sveta z neokrnjeno naravo.

DoTerrino kolekcijo Yoga sestavljajo tri mešanice čistih eteričnih olj, ki jih lahko uporabljate ob lastni jogijski praksi ali ob meditacijah, predstavljamo pa jih tudi na Avocadovi Aroma jogi (link) in delavnicah o vsakodnevni uporabi eteričnih olj DoTerra. 

 

Mešanice čistih eteričnih olj ALIGN, ARISE in ANCHOR

Fotka

Mešanica ALIGN

Če se počutite razpršene in nemočne, kot da nimate nadzora nad dogajanjem okoli sebe, je to pravšnje eterično olje. Aromaterapija med izvajanjem jogijskih položajev, meditacije in sproščanja pomaga doseči notranji občutek miru, kar vrača občutek notranje moči in pogum ob vsakdanjih odločitvah. Samozavedanje in zvestoba sebi sta procesa, ki sta uspešna šele, ko ju dosegamo na dnevni ravni.

Mešanica eteričnih olj bergamotke, koriandra, majarona, peperminta, jasmina in vrtnice v baznem olju kokosa, z edinstveno sestavo vrača občutek samozaupanja in nam pomaga odpreti za spremembe v življenju. Ima izrazit svež zeliščni lahkoten vonj. Lahko ga uporabljamo v izparilniku ali nanašamo na pulzne točke (vrat, zapestja, področje srca, zatilje). Če se počutimo apatični ali brez fokusa, nam aromatičen vonj mešanice vrne samozaupanje. Zelo je priporočljiva med vadbo joge ali meditacijo, zlasti ko vadimo samosprejemanje in koncentracijo. Jogijske asane, ki povečujejo ta učinek: Bojevnik 2, trikotnik in Gate asana.

Mešanica ARISE

Ko dosegamo svoje cilje in sledimo svojim sanjam, so izzivi in zavrnite sestavni del naše poti. Dnevne pozitivne afirmacije, poživljajoči jogijski položaji in vonji, ki prebudijo radost, zlahka preskočimo te ovire.

Kombinacija eteričnih olj grenivke, limone, osmantusa, melise, sibirske jelke v baznem frankcioniranem  kokosovem olju, sestavlja doterrino mešanico Arise, ki pomaga vzpeti se k svojim ciljem, jih jasno ugledati pred seboj in poiskati dodatno motivacijo za doseganje svojih začrtanih poti. Vonj daje občutek stabilnosti in prizemljenosti, svobode, telesu povečuje vzdržljivost in srcu namenja pogum. Uporablja se aromatično in topično. Pri topični uporabi ga je najbolje nanašati na sence, zapestja in zatilje, kar spodbuja občutke sreče. V izparilniku pa mešanica s svojo bogato citrusno-cvetno aromo dviga razpoloženje. Joga asane, ki povečujejo učinke mešanice eteričnih olj arise so stoječe asane z dvignjenimi rokami, stranski raztegi in polovični mesec.

Mešanica ANCHOR

Hitri in prezaposleni svet v nas neprestano budi občutke izgubljenosti in negotovosti. Dolgi seznami nalog in spreminjajoče se prioritete dodatno pripomorejo k večnemu iskanju ravnotežja. Aromaterpija in preprosti jogijski položaji so odličen prvi korak k prizemljevanju. Doterrina mešanica eteričnih olj Anchor ima stabilizacijske učinke in vrača močne občutke zaupanja vase ter pripomore da k vadbi in v vsakodnevnih odločitvah pristopate z mirno odločnostjo.

Edinstvena sestava sivke, cedre, sandalovine, cimeta, kadilne bosvelije, črnega popra in pačulija v baznem kokosovem olju pripomore k vzpostavitvi pristnega stika s sabo, okolico, čustvi in notranjo modrostjo. Priporočena je tako topična kot aromatična uporaba. Topično nanašamo na gležnje ali trtico, kar spodbuja občutek miru in izpolnjenosti. Aromatična uporaba s svojo bogato zemeljsko lesno rahlo pekočo aromo zbuja občutke prizemljevanja. Najprimernejša je sedeča meditacija, sedeči zasuk in mudra zemlje.