Življenju prijazen prostor, za dobre prakse in kakovostno bivanje


Nastajanju Življenju prijaznega prostora sva predana dva, Saša in Uroš.

Del zgodbe so mnogi drugi, pomagajo nama z ljubeznijo, spretnostmi, nekateri celo s strahom.
Ogenj je dovolj velik, da sva nastajanju predana z vsem, kar čutiva, da sva.


Tudi zato se tudi posvečava vsaki podrobnosti znotraj in zunaj Avocado centra. Spoštljivo in ljubeče ravnava z naravo. Ne zavrževa ničesar, kar bi nekomu še predstavljalo material za kakšen nov izdelek. Rabljene predmete obnoviva, reciklirava ali zanje poiščeva novega lastnika in novo zgodbo. 

Vesela in hvaležna pa sva, da so se v zgodbo nastajanja Avocado centra vpletli tudi:
 


Tomaž Adam, ustvarjalec blagovne znamke orgonitov OrgonAdam, rojen leta 1976 v Ljubljani, po zodiakalnem znamenju strelec. Že kot otrok se je začel spraševati o ljudem nevidnih silah, ki narekujejo življenje posameznika. Na svoji življenjski poti je nato začel raziskovati, kako različni ljudje ravnajo na  popolnoma drugačen način, v na prvi pogled enakih okoliščinah. Astrologija je postala njegova strast, iz katere se je veliko let tudi izobraževal.Tomaževi orgoniti združujejo njegovo ljubezen do kristalov, astrologijo in izjemen perfekcionizem. Orgonitni izdelki (piramide, podstavki, obeski, nihala,..) so učinkoviti pripomočki za vzpostavljanje harmonije in ravnotežja znotraj telesa in v prostoru, kjer bivamo ter pomagajo pri dvigu življenjske energije, različni poldragi kamni, vdelani v orgonite, pa nas podpirajo na različnih življenjskih področjih. 

Tomaž je za vadbeni prostor Avocado centra izdelal največji orgonit doslej. Umestili ga bomo v tla, da bo viden. Po dolgem razmišljanju pa smo vanj vdelali kristal ametist, ki je znan kot kristal duhovnosti in podpira kar največ ljudi. Poleg ametista bo vdelan tudi kristal črni turmalin, za splošno zaščito pred negativno energijo. Tomaž, hvala!

Več o Tomažu in orgonitih na: www.orgonadam.si/.

 


Tanja Laknar iz podjetja Embalazar je predana mamica, žena in podjetnica. Je izjemna oblikovalka, tiskarka in komercialistka -  vse v enem. Je vselej pozitivno naravnana, radovedna in dobronamerna. Vedno išče nove in nove poti in se izzivov ne prestraši. Je dobra prijateljica, odlikuje jo otroška iskrenost. Rada se sprošča v naravi, trenutke zase pa si polepša z eteričnimi olji, o katerih ogromno ve. 

Tanja za Avocado center oblikuje in tiska kartončke vadb, darilne bone, je soustvarjalka Avocado joga kart za dva. Natisnila je vse naše plakate, oblikovala in izdelala avto nalepko za promocijo Avocado centra, in še in še. Brez Tanje bi bila podoba Avocado centra siromašnejša, predvsem pa nama veliko pomeni to, da je Tanja vselej pripravljena na najine nore in nepričakovane ideje, ki jih izdela hitro in kakovostno. Hvala, Tanja!

Več o Tanji in njenem delu: hhttp://www.embalazar.si

 


Biljana Damjanovič, spretna ustvarjalka in fotografinja ustvarja pod lastno znamko @mojsvet -  Biljana je resnični multitalent. Slika, riše, mojstrsko šiva, rada tudi peče slaščice. V zadnjem času pa se pospešeno izobražuje na področju fotografije. Je zelo zgovorna, veliko se smeji. Odlikuje jo iskrenost, pozitivna naravnanost in nikoli se ne pritožuje. Ima tri otroke in redno zaposlitev v zdravstvu. Kljub temu najde čas za ustvarjanje in domišljijo.

V Avocado centru bo Biljana na plano spustila svoje likovne strasti in dala domišljiji krila. Komaj čakamo njene stavritve.

Več o Biljani in njenih izdelkih: http://www.instagram.com/mojsvet/

Nataša Hvala prihaja iz Ljubljane, vendar je že skoraj 20 let zvesta Posočju. V vasi Ljubin pri Tolminu sta se z možem kupila starejšo hišo, ki se ji je nekdaj reklo pri Mlekarču. Od tod izvira tudi Natašina ideja za ime svoje blagovne znamke - MlekaARTz. Nataša je sila ustvarjalna - riše, slika, barva, obnavlja stare kose pohištva ter izdeluje pletene dodatke. Dela tudi po naročilo, kar sva s pridom izkoristila pri nastajanju Avocado centra, ki ga je Nataša opremila s tablicami za stranišča ter z lesenimi tablicami, kjer so na humoren način predstavljene vrednote Avocado centra. 

Njene izdelke lahko vidite in naročite na: MlekARTz - www.mlekartz.com

IG: https://www.instagram.com/mlekartz/ FB: https://www.facebook.com/Mlekartz/

 

Fotka in besedilo: Bojan Žerjal

 


Anja Slapničar, izdelovalka vrhunske keramike - 
Anja o sebi pravi, da ima srečo, ker natančno ve, kaj je njeno življenjsko poslanstvo - izdelovanje skodelic. To je spoznala zelo hitro, takoj, ko je diplomirala na fakulteti za geodezijo. 

Anja je v Avaocado centru  pomagala pri izbiri materialov - gline, kremena, ...

Več o Anji in njeni čudoviti keramiki: https://anjaslapnicar.com/