Domov    Blog    Hormonska joga terapija – naravna pot do zdravja


Hormonska joga terapija – naravna pot do zdravja

Običajno velja, da je estrogen "ženski hormon", testosteron pa "moški hormon", vendar moški in ženske nujno potrebujemo oba.

Tako moško kot žensko telo proizvajata ta dva hormona in oba sta pomembna za splošno zdravje. Zanimivo dejstvo je, da ženske v življenju proizvedemo več testosterona kot estrogena.

Ne vem. če ste vedeli, da je prav neravnovesje estrogena krivo za visceralno maščobo. (Tista, ki obdaja notranje organe. Prepoznamo jo po kopičenju maščevja okoli trebuha. Ni le estetsko moteča, ampak pogosto vodi do mnogo zdravstvenih težav.)

S hormonsko joga terapijo (HJT) na naraven način uravnamo delovanje vseh hormonskih žlez v telesu. Je zelo učinkovita naravna alternativa za vse vrste težav s hormonskimi nihanji (predvsem v srednjih letih), pa tudi odlična pomoč mlajšim ženskam z določenimi težavami kot so PMS, policistični jajčniki, neredna menstruacija, težave z zanositvijo in podobno.

Prvi rezultati vadbe se pokažejo takoj, najkasneje pa po dveh mesecih redne vadbe. Vaje so enostavne,  predznanje joge ni potrebno.

V Avocado centru HJT naučimo v  sklopu 8ih srečanj ali na intenzivnejši vikend delavnici, tako da ga lahko uporabljate sami, kadarkoli je to potrebno.