Domov    Sezona    Sezona 2023/24 v Avocado centru


Sezona 2023/24 v Avocado centru

Pridruži se nam in poišči v naši ponudbi dejavnost ali vadbo, ki bo tvoje telo naredila bolj gibljivo, tvojega duha pa bogatejšega in bolj radostnega. Na voljo so joga, ples, meditacije, zvočne kopeli in še veliko drugih zanimivih dogodkov...


JUNIJ

Nedeljska protistresna joga

16.06.2024 / Nedelja / 19:00 - 20:30

Nedeljski večeri so lahko stresni, saj je pred nami nov delovni teden, ki prinaša obilo obveznosti in izzivov. Nanj se lahko pripravimo s pomočjo umirjene in sproščujoče vadbe joge, ki nam zagotovi svežo energijo in prinese občutek pomirjenosti.

 

Qi gong

17.06.2024 / Ponedeljek / 17:20 - 18:50

QG pomeni, z določeno vadbo pridobivati življenjsko energijo. To je energetska ali dihalna veščina, ki je namenjena uporabi v medicini, za samozdravljenje, je pa tudi borilna veščina

 

Hatha joga

18.06.2024 / Torek / 19:00 - 20:30

V starodavnem indijskem jeziku Sanskrtu pomeni Ha sonce in Tha Luna. Hatha joga pomeni z jogijsko prakso uravnovesiti telesno (solarno) in mentalno (lunarno) energijo. Solarna energija je povezana z aktivnostmi simpatičnega in živčnega sistema.

 

Jutranja joga

19.06.2024 / Sreda / 8:00 - 9:30

Jutranja joga je namenjena vsem, ki se radi nežno razgibajo in umirijo že v jutranjem/dopoldnaskem času. Dokazano je, da z nežno, neinvazivno vadbo spodbudimo metabolizem, da zaužito hrano čez dan bolje in lažje prebavlja, zato je jutranja joga spodbudi našo presnovo in prebavo.

 

Šamanski obredi in svete medicine

19.06.2024 / Sreda / 18:00 - 21:00

Že pred tisočletji so si stara ljudstva pomagala premagovati izzive vsakodnevnega življenja in preživetja s pomočjo obredov in energij rastlinskega sveta , in posledično razumeti situacije, s katerimi so se soočali.

 

Praznovanje poletnega solsticija z 12-imi Pozdravi soncu

20.06.2024 / Četrtek / ob 19:00

Pozdrav soncu (znan tudi kot Surya Namaskar) je najmočnejša sekvenca gibov in diha v jogi. Ogreje celo telo, prebudi vse mišične strukture, učinkuje na vse sklepe ter vabi v poglobljen dih. Čar tega jogijskega zaporedja asan je tudi v tem, da si ga lahko popolnoma prilagodimo svojemu počutju in lastnim potrebam - lahko se gibljemo počasi, meditativno in opazujemo svoje telo v počasnih pregodih v naslednjo asano, ali pa ga delamo hitreje ter opazujemo svoj pospešeni dih in srčni utrip.

 

Poletna joga

26.06.2024 / Sreda / ob 19:00 in ob 20:30

Joga ni zgolj vrsta vadbe, je enovit sistem, ki prinaša pozitivne učinke na telesnem, mentalnem, čustvenem in energijskem področju. Običajno je jogijska praksa sestavljena iz dihalnih tehnik (pranayame), jogijskih položajev (asan), sproščanja in meditacij

 

Nevromehanika - individualni termini

27.06.2024 / Četrtek / 16:00 - 20:00

V situacijah, ko je živčni sistem močno vzdražen, veliko vsebin ostane nepredelanih in ujetih v telesu. Ta vzdraženost tudi kasneje vsakič doseže isto stopnjo, zaradi določenih dražljajev, ki v telesnem spominu obnovijo izvorni stres: posledica so napetosti, disfunkcionalni motorični vzorci, bolečine, razne kronične bolezni ipd. Nevromehanika išče primarno negativno izkušnjo in nato resetira živčni sistem, s čimer odpre možnost za tvorjenje pozitivnih odzivov in odprtost za novo.

 

JULIJ

AVGUST
Partnerske povezave

ORGON Adam - OrgonitiAna Verdinek


MelitaRupnik.si - Pomagati mamicamEmbalazar - Pobarvamo vaš lepi svetSvetloba.si - Spoznaj kdo si!duhovnost.eu - Narejeno z Veliko Ljubezni