Domov    Blog    The Body Connection - joga za najstnike v Logatcu


The Body Connection - joga za najstnike v Logatcu

Ura joge za najstnike mora biti zasnovana nekoliko drugače kot običajna ura jogijske prakse. Še vedno so njen bistven del dihalne tehnike – pranayama, jogijski položaji – asane ter sproščanje. Vendar se vsi trije deli lahko prepletajo na zelo igriv in pisan način. V vadbo za najstnike lahko vpletemo petje in ples, različne igre s pripomočki kot so žogice, palčke, slamice, karte in podobno. Med vadbo opazujemo njihove reakcije – v čem uživajo in kaj potrebujejo. Zadnji del vadbe je posvečen sproščanju in učenju meditacije.

Pod okriljem Avocado centra sem razvila jogo, ki je prilagojena prav najstnikom. V začetku letošnjega leta sem jo s pomočjo Programa za mlade Občine Logatec, ki ga vodi kreativna Petra Rančov, z brezplačno delavnico preverila, ali bi se najstniki takšnih rednih vadb sploh udeleževali. Prvo takšno delavnico sem poimenovala The Body Connection in odziv nanjo bil odličen. Na dvourni delavnici smo se igrali, zabavali in plesali, vse skozi jogo. Navdušeni smo se poslovili v duhu, da vadbo čim prej ponovimo.

Ponovno se na vadbi The Body Connection zopet srečamo v torek, 11. februarja 2020, v prostorih KLŠ-ja, na Tržaški 27 v Logatcu. Vadba je za mladostnike, stare od 10-16 let, brezplačna.