Domov    Blog    Zeliščne mešanice za Joni parno kopel


Zeliščne mešanice za Joni parno kopel

Dogovori se za termin: sasa@avocado-center.si
Več informacij najdeš na povezavi: https://www.avocado-center.si/YoniSpa/

SPROŠČENA – zeliščna mešanica, sestavljena predvsem za pomoč pri blaženju menstrualnih krčev in blaženja predmenstrualnih težav (nihanje razpoloženja, preobčutljivost prsi, napihnjenost v spodnjem delu trebuha). Izbrana in ročno nabrana zelišča sproščajo mišice medeničnega dna, delujejo pomirjujoče in protivnetno, izboljšujejo prekrvavitev in odvajajo vodo.

SONČNA – mešanica zelišč za podporo pri vaginalnih vnetjih, virusnih obolenjih in spremenjenih ali povečanih izcedkih. Parna kopel iz teh zelišč deluje protivnetno, protiglivično in protibakterijsko. Predvsem pomagajo čistiti in pomirjajo.

HARMONIČNA – zeliščna mešanica je namenjena podpori pri krajših menstrualnih ciklih (krajši od 27 dni) in močnih krvavitvah (tudi po porodu in splavu). Izbrana zelišča krepijo vaginalna tkiva, adstringentno delovanje, zaustavljajo krvavitev in pospešujejo celjenje. Delujejo kot uravnalci hormonov, so bogata z vitamini in minerali, pomembnimi za žensko telo.

OČARLJIVA – ta zeliščna mešanica je odlična pomočnica pri simptomih menopavze – vročinski oblivi, potenje, nihanje razpoloženja, suhost nožnice. Izbrana zelišča pomirjajo, ohranjajo vitalnost spolnih organov, krepijo tonus in imajo hladilen ter vlažilen učinek.

SIJOČA – mešanica zelišč, ki pomaga pri urejenih in daljših (več kot 28 dni) menstrualnih ciklih. Zelišča v tej mešanici negujejo, vzpodbujajo prekrvavljenost, delujejo očiščevalno ter uravnavajo hormonsko delovanje. Pomirjajo in so zelo bogata z vitamini in minerali, ki podprejo žensko telo.

 

Les za Yoni Spa stolček - Čarobni nameni izbranih dreves

Yoni Spa stolček lahko pri nas uporabite in če vam je všeč, tudi naročite. Izdelan je lahko iz brestovega ali lipovega lesa.

Brest (Ulmus)
Brest prinaša v življenje ljubezen. Njegova esenca energizira in uravnoteži um in srce. Nosi ženstveno energijo in predstavlja element Zemlje. V antični mitologiji se je brest pogosto pojavljal skupaj z nimfami. Bresti so bili pogosto v bližini oltarjev in svetih studencev, posvečenih nimfam. Za čarobne namene so ga uporabljali pri urokih plodnosti in ljubezni. V nordijski mitologiji je bila prva ženska, Embla, izdelana iz brestovega lesa. Embla je bila izvor človeške ženskosti, kot jo je neposredno ustvaril bog Odin. Zato se zdi, da brest ne predstavlja samo arhetipske božanske ženskosti, ampak tudi mejno področje, kjer se božanska ženskost stika s človeško in se človeška ženskost rodi iz božanske.

Preživljajte čas v tihi kontemplaciji z brestom, da se povežete z Veliko boginjo ter prebudite in utelesite boginjo v sebi.

Brest pomaga tudi pri lažjih prehodih, kot na primer ob rojstvu, smrti, selitvi, zamenjavi službe ter končanju ali začenjanju odnosov. Pri tem vam brest pomaga, da se prizemljite v danem trenutku ter se čutite trdne in podprte, ne glede na to, kaj se vam dogaja v zunanjem svetu.

 

Lipa (Linden)
Po grških legendah je bila lipa simbol zakonske ljubezni in popolne žene, preprostosti, nedolžnosti in prijaznosti. Zaradi vonja svojih cvetov je lipa  v grški mitologiji postala sveto drevo Afrodite.

List lipe v obliki srca je povezan s srcem in simbolizira ljubezen, zvestobo in pravičnost. Kot žensko drevo ima lipa pogosto pomembno vlogo v mitih, pravljicah, legendah in v priljubljenih običajih. Lipa je povezana tudi s Frejo, skandinavsko boginjo ljubezni in z Friggo, boginjo medicine, ki ščiti zakon in poveže zveste ljubimce. Različni deli lipe od lubja,  listov in cvetov se uporabljajo v številnih zdravilih, zaradi česar je lipa kraljica “zdravilnih dreves”.

Tudi v Sloveniji ima lipa poseben pomen saj velja za središče družbenega življenja. V mnogih vaških skupnostih je bil običaj, da so na kamnitih sedežih vaščani obravnavali manjše medsebojne spore, sprejemali odločitve o medsebojni pomoči pri tekočih opravilih, volili, pod lipo pa so se tudi zbirali na praznovanjih, veselicah in plesih. Tako je lipa pomenila središče skupnosti. (Vir: Divja)

 

Yoni spa - Čas samo zate

Izvajanje intimne parne kopeli je čas, ki si ga vzamemo za samonegovanje in ljubečo pozornost do sebe. Pred obredom si lahko izbereš namero, ki želiš da te v prihodnosti podpre. Čas, ki ga preživiš v joni parni kopeli, je sproščujoč in umirjen in takšno bo tudi tvoje počutje po kopeli.