Domov    Blog    Delavnica aromaterapevtskega meditativnega potovanja


Delavnica aromaterapevtskega meditativnega potovanja

V najtemnejšem delu letnega cikla, se, po zgledu narave, obračamo vase. Merimo razdalje, ki smo jih prehodili, poslušamo v sebi odmeve naših doživetij. Za vekami iščemo odgovore o našem zadovoljstvu, sreči, željah. A v sodobnem kričečem svetu se je včasih težko umiriti, še posebej v prazničnem trušču.

Naš voh je lahko velik pomagač pri tem početju. Močno je povezan z našim limbičnim sistemom, našimi nagoni (boj/umik), spomini ter z njimi povezanimi čustvi. Če gremo za nosom - sledimo vonju, ki nas privlači, kliče, nam lahko pomaga do marsikaterega (notranjega) odkritja. Zato sem razvila prakso meditacij z bobnom (po navdihu šamanskih potovanj): ko me neka rastlina pokliče - me denimo obsede njen vonj, jo srečujem povsod v naravi, me enostavno neizmerno privlači, se na njen klic odzovem. Se v njenem spremstvu/spremstvu njenega vonja in s pomočjo bobna odpravim raziskovat svoje notranje pokrajine in se z njo na ta način spoznam, spregovorim. Nemalokrat sem v teh procesih odkrila prava presenečenja, kako lahko samo z vohom spoznamo neko rastlino. Od tod je prišla ideja, da bi na taka dišeča popotovanja vodila tudi druge in rodile so se delavnice dišečih potovanj vase.

Končno vas lahko po dolgem času povabim na tako delavnico, ki bo v četrtek, 15. decembra, ob 18h, v Avocado Center v Logatcu. Več informacij najdeš v najavi dogodka oz. mi lahko pišeš.

Vabljena, vabljen v dišeči krog🌿