Domov    Blog    Ustavi se, svet te potrebuje


Ustavi se, svet te potrebuje

Se ti ne zdi, da prepogosto pozabimo nase oz. se sploh ne slišimo?
Pravzaprav to ne preseneča. Iz dneva v dan se razdajamo, hitimo, od ure do ure lovimo aktivnosti, skrbimo, da razvijamo vse svoje »potenciale«, spremljamo in spodbujamo otroke, smo konstantno na voljo na vseh medmrežjih, pri tem je nujno poskrbeti še za zdrave obroke, telesno aktivnost, bogato kulturno in socialno življenje, reden stik s prijatelji, poznavanje aktualnih novic, poletne počitnice pa je nujno splanirati že vsaj leto prej, da bomo ja dobili najugodnejšo ponudbo, in še in še bi lahko naštevala. Včasih je za potrebe vseh obveznosti, skoraj nujno, da se preslišimo in se ne opazimo. Brzimo, hitimo, pa sploh ne vemo kam in zakaj.

Svet kar kliče po tem, da se ustavimo in zadihamo!
Se ti ne zdi?
Sama si svoj večni sopotnik, kdo te bo slišal, če ne ti sama?

Prav to spoznanje, da je tvoj notranji dialog tvoj večni spremljevalec, da imaš v vsakem trenutku na voljo svojo lastno ljubezen, svoj lasten objem, lasten dotik in nežnost, je edinstveno razodetje, ki ga je meni razkrila praksa Shakti dance® - Joge plesa. Potreba po neskončnem hitenju, lovljenju in dokazovanju se je umirila.  Stvari so se postavile na svoje mesto, prioritete so postale jasne. Potrebovala sem se le ustaviti, si prisluhniti in se končno začutiti.


Shakti dance® - Joga plesa je zelo subtilna in nežna vadba, ki deluje na ženskem principu in z nežnostjo in sprejemanjem odstira ter odkriva tisto, kar je že nekaj časa skrito, pod kopico vseh nalog, ki nam jih nalaga življenje. Zame je to prostor, kjer se sprostim, začutim, sprejmem in zmeraj znova uvidim, da je vsaka od nas unikatno, božansko bitje. Z njo sem spoznala, da mi je dovoljeno postaviti tudi mejo, se ustaviti, se spočiti in slediti svojim srčnim hrepenenjem. Življenje je namreč harmonija, kanček zdravega egoizma je vendarle pogoj, da lahko najdemo lastno srečo.

Praksa pa razkrije še mnogo več. Je potovanje samoraziskovanja. Preko nežnih razteznih vaj, lažjih plesnih korakov, petja, ritmičnega dihanja, prostega plesa in meditacije Shakti dance® – Joge plesa vedno znova prevetri telo s svežo prano (življenjsko energijo), zmehča blokade v telesu, utiša zgovorni um in naredi prostor za sporočila naše duše.

Čas je, da spoznamo, da se v prostoru ustavitve, notranje tišine in miru, zgodijo čudeži, unikatne kreacije in nastopi uvid neskončne ljubezni.


Naj se tvoj svet končno za trenutek ustavi.
Potrebujemo Te.


Katarina Ferlin
Objem