Domov    Blog    Hormonska joga in hujšanje


Hormonska joga in hujšanje

Ne maram vabit žensk na Hormonsko jogo z obljubami, da bodo izgubile/pridobile (različne smo, saj veste) kilograme. To se mi zdi poceni trik, čeprav hormonsko ravnovesje prinaša tudi to. Zmernost pri uživanju hrane, ne čutimo več hlepenja po določeni vrsti hrane (običajno taki, ki redi - čips, čokolada, tortice,...). Veliko mamic mi je po končani delavnici sporočilo, da so prav z vadbo HJ izgubile tistih nekaj kilogramov, ki so se nabrali ob nosečnosti, in se nato še mesece trdovratno držali na telesu.

So me pa vsi pogovori na različnih skupinah Hormonske joge spodbudili, da sem pričela raziskovati, kaj se v resnici skriva za hrepenenjem po določeni hrani. Ni namreč vseeno, ali hrepenimo po bombonih, po tortici, po čipsu ali morda po hamburgerju. Čustvena lakota je namreč odziv telesa na nerazrešena čustva v nas. Katera čustva? Prav hlepenje po določeni hrani da odgovor na to vprašanje. In ko dobimo odgovor, kaj resnično sporoča odziv našega telesa, mu lahko damo celovito pomoč Ne v obliki hrane, po kateri hrepeni, pač pa z orodji, ki nas umirjajo, osredotočajo, sproščajo.

 

O tej temi bom zagotovo še pisala, vendar zaenkrat dovolj.


Objavljam pa zapis Jerneje, ki se je po predstavitveni uri Hormonske joga terapije odločila,
da se pridruži 8-tedenskim delavnicam in osvoji sistem Hormonske joge.

Hvala, Jerneja, za zaupanje in spodnji zapis:


🥑Ker se že nekaj časa soočam s sindromom policističnih jajčnikov, hkrati pa imam diagnosticirano tudi bolezen ščitnice, sem se odločila poizkusiti hormonsko jogo.
Moja osebna izkušnja je nadvse pozitivna. Izboljšalo se mi je splošno počutje, učinki vadbe pa so bili predvsem vidni na mojem telesu. Poleg tega, da sem okrepila mišice, sem brez posebnega truda v kratkem času izgubila tudi par kilogramov. Vzdušje na jogi je bilo super, Saša pa je vmes delavnico popestrila s koristnimi vsakdanjimi nasveti.
Vsekakor priporočam!
Jerneja Š.