Domov    Blog    Zakaj izvajamo celestialne komunikacije pri Shakti dance® praksi in kaj to sploh je?


Zakaj izvajamo celestialne komunikacije pri Shakti dance® praksi in kaj to sploh je?

Šesta faza Shakti danca®- Joge plesa sestavlja zaključna meditacija v gibanju, ki jo imenujemo celestialna (oz. kozmična oz. nebeška) komunikacija. Izvaja se na izbrano mantro (ki jo izbere učitelj), pri čemer naše gibanje v sozvočju z mantro vključuje niz muder in gibov rok, ki ustvarjajo geometrijske oblike okoli in nad telesom in jih običajno izvajamo sede. Ti gibi dejansko ponazarjajo pomen mantre in nas tako še globje povežejo z višjimi t.i. kozmičnimi sferami, pri čemer z gibanjem, petjem in ponavljanjem svetega besedila uskladimo individualno in kozmično zavest, da se naš um dokončno umiri in uskladi s sporočili telesa in duše.

Največji doprinos na naše duševno, mentalno in telesno stanje imajo celestialne komunikacije, če jih izvajamo redno vsak dan, vsaj 40 dni zapored. Pravzaprav dlje kot jih ponavljamo, večjo moč imajo! Prav tako se v moči intenzivirajo, če izvaja mantro več oseb skupaj. Pri izvajanju tovrstne gibalne meditacije aktiviramo naš glas, naš gib, kot tudi naš um, ki se mora prepustiti moči ponavljajočega besedila svete mantre. Ponavljanje manter je zelo starodavna praksa, ki že sama po sebi umirja naš um in dušo. Če ponavljamo mantre vsaj 10 minut, to lahko bistveno izboljša stanje naše anksioznosti kot tudi raznih depresivnih občutij. Pri celestialni komunikaciji našemu umu pomagamo pri umiritvi še s telesnim gibanjem in melodijo glasbe. Redno izvajanje kozmičnih komunikacij pa pomaga tudi našemu fokusu in lahko drastično vpliva na naše razpoloženje.

Vse kar je potrebno narediti je poskusiti in vztrajati. Dobro vemo, da je naš um namazan z vsemi žavbami, velikokrat bi naredil vse in našel kup izgovorov, samo da mu ne bi bilo treba spremeniti navade, v katero je dobro vpeljan. Prevečkrat nas lasten um sabotira in temu je treba narediti konec. Se strinjaš?


Pridruži se nam na praksi Shakti danca® - Joge plesa, nauči se celestialne komunikacije in jo pridno izvajaj še doma. Včasih je najlažje, da si vtise vsakokratnega izvajanja celestialne komunikacije, kar zapišeš. Prepričana sem, da boš opazil/a spremembe. Vesela, bom, če mi o tem tudi poročaš.

O modrostih in vplivih »Shaktija« se vedno razgovorim. Začara te. Pridi in poskusi! Več o zadnjih fazah Shakti danca® - Joge plesa pa prihodnjič.

Topel objem,
Katarina Ferlin