Domov    Blog    Dogodek JZS - Pojdi globlje, Okrogla miza s Sašo Perpar


Dogodek JZS - Pojdi globlje, Okrogla miza s Sašo Perpar

Sobota, 20. maj ob 15ih, Športna dvorana Tabor, Ljubljana

Želja in cilj vsakega učitelja/ice joge je, da vadeči z njegove/njene prakse odhajajo umirjeni, zadovoljni, sproščeni in v stiku sami s seboj. Postopoma postajajo tudi bolj gibljivi, močnejši, odkrivajo subtilna sporočila svojega telesa in se jih učijo poslušati...

Veliko svojega časa namenim temu, da odkrivam, kako biti (še) boljša učiteljica joge. Kako različnim ljudem dati isto stvar - pot do samega sebe skozi telo.

Zelo rada učim jogo. Velikokrat pa se tudi vprašam, do kam sega moja odgovornost do vadečih. Da se na praksi ne zgodijo fizične poškodbe, ker nekateri jogo vzamejo preveč tekmovalno, joga z nekaterimi svojimi elementi dviga usedline našega uma - kako ravnati v primeru, ko nekdo na jogi prične jokati ali pa se nekontrolirano smejati... Kako z dotikom nekomu pokazati, kako lahko svoj položaj prilagodi, hkrati pa ne biti s tem avtoritativna, invazivna ali napačno razumljena...

Vse več ljudi se zaradi obilo stresa odloča za obiske joge, nekateri imajo zdravila, za katera ne povedo, da jih jemljejo, ker jih je sram. V izogib poškodbam je dobro, da učitelj joge pozna fizično zdravje vadečih, sme vprašati tudi za duševno?

Ker o tem veliko razmišljam, v meni pa še živi novinarska žilica, ki rada raziskuje in se o stvareh pogovarja, čez dober mesec dni v okviru Joga združenja Slovenije, katerega članica sem, na dogodku POJDI GLOBLJE, pripravljam okroglo mizo na temo: ODGOVORNOST JOGA UČITELJ/ICE. Moji gostje bodo: zdravnica, ki je hkrati tudi zaprisežena jogistka, zavarovalniška agentka in učiteljica joge za otroke. Odpirali bomo teme, s katerimi se joga učitelji veliko ukvarjamo, a zelo malo pogovarjamo.

20. maj ob 15ih, Športna dvorana Tabor, Ljubljana
Vabljeni!


Več o okrogli mizi:

http://joga-zdruzenje.si/