Domov    Blog    Sat Nam – sem resnica (Shakti dance®)


Sat Nam – sem resnica (Shakti dance®)

Ali živiš svojo resnico, jo vibriraš, deliš svetu?
Kaj sploh je resnica?
Kdo zares sem?

Vsa ta vprašanja se prej ali slej pojavijo v življenju vsakogar. Veliko vlog igramo in prav vse so naše. Ampak ob nekaterih vlogah je čutiti harmonijo, mir, vznesenost in občutek, da se z njo izraža naša srčna esenca. Verjamem, da vsak v sebi ve, kaj mislim.

In prav v želji k aktiviranju oz. manifestaciji teh srčnih vlog, se v Shakti dance® vadbi poslovimo. Jogo plesa namreč zaključimo tako, da 3-krat ponovimo besedi Sat Nam. Gre za zadnjo (osmo) fazo Shakti danca ® oz. Joge plesa s katero zapremo sveti prostor, ki ga pričaramo. Je češnjica na torti, vsega kar doživimo tekom prakse. Sat Nam je znana kot »bija« mantra – mantra semena.  »Sat« pomeni »resnica«, »nam« pomeni »ime«, skupaj torej pomenita »resnica je moje ime« oz. »sem resnica«, lahko bi prevedli tudi»vibriram resnico«.

Gre za kratek in močan zvok, ki aktivira čakre. Iz njega pa rastejo velike stvari. Besede te mantre zasadijo seme prave in edine resnice. Tiste resnice, ki je zlita z individualno in kozmično resnico. Aktivira torej izraz, ki je dobrobiten vsemu - tebi, okolici in vesolju. Manifestira dejanja, ki so univerzalno tvoja. Samo ti lahko vibriraš tisto, kar zveni v tebi - unikatnem bitju vesolja. Da bo vesolje v ravnovesju in svoji popolnosti, moraš tej dodati svojo mešanico.

Ko s temi besedami zapiramo prostor vadbe je občutek kot, da se beseda »Saaa«, dviguje po hrbtenici in dviguje frekvenco vsake čakre. Ko zvok pride do vrha hrbtenice, ga zaključimo s črko »t«, z njo se jezik (zvok) simbolično in dejansko dotakne »neba« (v ustih). Z besedo Naam, pa začutimo, kako se ta zvok širi tudi okoli, po energetskem polju naše avre. Pri Shakti dancu ® ob 3-kratni ponovitvi te mantre, slednjo simuliramo še z nežnimi gibi okoli telesa, ki se zaključijo v srčnem centru – centru ljubezni.

Verjame se, da s ponavljanem mantre Sat Nam, lastna resnica težko ostane preslišana in zatrta. Z njo tako vzklije seme in začne se premagovanje strahov in prebijanje vzorcev uma. Izraziti se v svoji resnici namreč ni najlažje, zahteva pogum. Reči sebi, DA, si verjeti, slediti instinktu in najpomembnejše to tudi izraziti in deliti. Wau, kaj vse je treba spustiti. Izstopiti iz cone udobja, premagati strahove in se prepustiti neznanemu…

Si pripravljen/a na kaj takšnega?

Pridruži se nam na Shakti dancu® oz. Jogi plesa in prični z iskanjem
TVOJE (oz. PRAVE) RESNICE.

Objem,
Katarina Ferlin