Domov    Blog    Opaziš kdaj, da nam je dano čudovito darilo – glasba


Opaziš kdaj, da nam je dano čudovito darilo – glasba

Prejšnji teden sem se po opravkih odpravila z avtobusom. Bilo je jutro, zato sem bila še nekoliko napeta in raztresena, na bus sem seveda zamujala, zato sem z prvimi jutranjimi atomi močmi, s polnimi rokami vrečk, vsa zasopla pritekla do šoferja. Na srečo našla prosti sedež, se zadihana usedla, si naložila opremo v naročje in instinktivno brez vprašanj, že v ušesa zatlačila slušalke in si priklopila glasbo. Svet je v trenutku postal lepši, bolj povezan, harmoničen in sočuten. Valovi glasbe, ki so bili ustvarjeni na drugem koncu sveta, so me prizemljili in me vrgli z mojega jutranjega samopomilovanja v frekvenco in tok pomirjujoče glasbe. Moje telo je v mislih plesalo in kreiralo, znašla sem se sredi prakse Shati danca® - Joge plesa, čeprav sem bila na avtobusu in se moje telo ni niti malce premaknilo.

Vau kakšno moč ima glasba.
Si kdaj pomislil/la na to?

Preplavil me je val hvaležnosti, da je to sploh mogoče. Kakšen blagoslov je to. Včasih so leta čakali, da je mimo njihove vasi priromal trubadur in kakšno zaigral. Vsa tehnologija, ki nas resda pretirano vsrkava, ima vendarle tudi čudovite darove.

Zame je glasba darilo vesolja, nekaj subtilno svetega, ki se vsakogar brez besed dotakne. Vibracija glasbe nedvomno vpliva tudi na našo vibracijo. Nobena skrivnost ni, da se zvok širi preko valov oz. frekvenc, ki jih slišimo. Gre za gibanje, ki je očem nevidno, pa vendar ga naše telo zaznava. Vsak zvočni tok, ki teče skozi glasbo ima svojevrstno energijo, energetski vzorec, kvaliteto, barvo, čustven naboj in razpoloženje. Lahko bi rekli, da ima svoj lasten Duh. Če smo dovzetni zanj, lahko tudi telesu dovolimo, da ga začuti, prežame in na svojevrsten način izrazi, odvibrira. In prav to počnemo pri praksi Shakti danca® - Joge plesa, kjer s plesom poskušamo izraziti sporočilo, ki nam jo v kombinaciji sporoča vibracija glasbe, pretočena čez vibracijo našega telesa, naših energijskih tokov in naše primarne resnice (našega srčnega bistva, tihih hrepenenj, sporočil naše duše).

Vse kar obstaja ima svojo vibracijo, tudi mi sami. Kar nas obdaja, kar zaužijemo in uživamo, vibrira in preko nevidnih tokov to tudi zaznavamo in odvibiramo naprej. Zato vsako prakso Shkati danca® - joge plesa spremlja skrbno izbrana glasba, ki našo vibracijo prevetri in dviguje na višje frekvence - frekvence ljubezni, sočutja, povezanosti in radosti.  Ni vseeno s čim se obdamo, kaj mislimo, kaj jemo in kaj poslušamo. Na zelo subtilnih ravneh se vse izrazi v naši resničnosti, v naši energiji s katero se izražamo navzven in v energiji našega telesa, ki je produkt energij okolja.

Kakšno glasbo pa ti poslušaš?Pozdrav in objem, do prihodnjič.
Katarina Ferlin