Domov    Blog    Zakaj vodena in skupinska meditacija?


Zakaj vodena in skupinska meditacija?

Ali lahko sedite v prostoru vsaj 15 minut, sami s seboj, ne da bi potrebovali kakršnokoli stimulacijo v obliki telefona, poslušanja radia?

Večina ljudi se težko sooči sama s seboj in s svojimi mislimi. Na Univerzi v Virginii Charlotsville so izvedli poskus, kjer so osebo zaprli v sobo za 15 minut, brez kakršnekoli komunikacije z zunanjim svetom, kjer je vladala popolna tišina. Edini predmet prisoten v sobi poleg stola in osebe, je bil gumb.

Ta gumb je povzročil rahel električni šok, vsakič ko si ga pritisnil. Kljub temu, da so osebe vedele, da jim bo pritisk na gumb povzročil bolečino, ga je presenetljivo pritisnilo kar 25 odstotkov žensk in večina, torej 67 odstotkov moških. Marsikdo si je raje povzročil bolečino, kot sedel sam s seboj v prazni sobi pičlih 15 minut. Ta poskus potrjuje da se večina tudi ne odloči za srečanje  s samim sabo v obliki meditacije, joge, česarkoli, kar nas sprošča, poveže z višjim jazom, kolektivno zavestjo, predvsem pa umiri glasove v naši glavi in uravnovesi našo energijo.

Torej se le s težavo odločijo za izvajanje meditacije, med drugim se poraja vprašanje, kako se meditacija izvaja pravilno, na kakšen način? Kakšen način je pravilen in kateri ni, ni preprostega odgovora.

Obstaja način, ki je najlažji v povezovanju s seboj in to je način s skupinsko vodeno vadbo meditacije, kjer smo v varnem okolju, oseba ki vodi meditacijo nas tudi energetsko podpira in nam pomaga doseči čuječnost in biti v trenutku tukaj in zdaj.

Ne pozabimo da skupinska meditacija omogoča usmeritev in dvig energije in vibracij celotne skupine, celotne skupinske zavesti. Skupinska meditacija s pomočjo usmerjene energije omogoča hitrejšo manifestacijo namere meditacije. Pogosto se skupinski meditaciji pridružijo tudi tisti, ki dnevno sami prakticirajo meditacijo, saj se zavedamo, da skupinska energija pripomore k boljši realizaciji želene namere.