Domov    Sezona    Qi gong


Qi gong

Ponedeljek, 17:20 - 18:50
Vodi: Milan Doganoc

Z vadbo (Qi gong) do življenjske energije (QI) in zdravja.
Vadba za sproščen um in telo, odpravljanje stresa in neravnovesja – meditacija z gibanjem.

Qi gong v Avocado centru

QG pomeni, z določeno vadbo pridobivati življenjsko energijo. To je energetska ali dihalna veščina, ki je namenjena uporabi v medicini, za samozdravljenje, je pa tudi borilna veščina. Vzhodnjaki, kot so Kitajci, Tibetanci, Indijci, so že pred tisočletji želeli poiskati sistem, s katerim bi dosegli trajno zdravje, kar pomeni tudi zelo dolgo življenje. Zato so bili QG in vse ostale borilne veščine prvenstveno namenjeni dolgemu življenju cesarjev in kraljev. Na Kitajskem otroci že od malega začnejo s temi vajami, kar je sestavni del njihovega življenja. Slovenci imamo kar nekaj mojstrov QG-a, vendar ni nujno, da mu tako rečejo. Lahko je to vadba za pridobivanje bioenergije, življenske energije in podobno.

Sicer pa je Qi gong vzgajanje življenjske energije Qi. Qi gong vadba aktivira energetske kanale; z usmerjenim gibanjem dovoli energiji, da teče po pravilnih kanalih. Na ta način telesu omogočimo, da po naravni poti pridobiva/odvzema energijo, odpravlja blokade in vzpostavlja ravnovesje. Qi gong ima zato globoke zdravilne učinke! Številne svetovne raziskave dokazujejo, da ljudje, ki izvajajo neko obliko Qi gonga, niso tako podložni boleznim in staranju. Ker se energija lahko izraža skozi nešteto poti, danes poznamo na stotine Qi kung tehnik. Lahko se izvaja v gibanju (Tai Ji), stoje (Osem zakladov gi gong), sede (Tao Yin) ali kot Samokultivacija spolne energije!

Qi gong je ne samo primeren, temveč priporočljiv za vse ljudi, vseh starosti!

„Resnično povem vam, da ga ni večjega užitka kot občutenje pretoka svoje lastne energije!“           
                Tao mojster Hua Ching Ni

 

O Milanu Doganocu:

Medicinski Qigong

Od leta 2006 poteka v Logatcu vadba QG in TJQ - telovadba za zdravje in vitalnost, ki jo vodi Milan Doganoc, inštruktor borilnih veščin in učitelj TJQ, član WHQA (World Health Qigong Association) ter SHQA (Slovenian Health Qigong Association). Z velikim veseljem in odgovornostjo predaja znanja, ki jih je in jih še vedno pridobiva pri mojstrih teh disciplin (Tone Ančnik, Chen Shi Ning, Jun Yang, Xiao Wang, Mantak Chia, Xiaolan Zhao, …). Pri poučevanju posreduje tudi znanja/ poglede na bivanje človeka/mojstrov, znanstvenikov in velikih mislecev kot so Nikola Tesla, Deepak Chopra, Bruce Lipton, Ervin Lazslo, Ann Brennan, Marjan Ogorevc, Donna Eden, Stephen Chang, …

 

Cena:
Posamičen obisk: 15€
Mesečna vadnina (vezana na koledarski mesec): 56 €
4-mesečna vadnina: 220€