Domov    Sezona    Vodena skupinska meditacija – redna srečanja v Avocado centru


Vodena skupinska meditacija – redna srečanja v Avocado centru

Vodi: Mateja Mlakar Kržišnik
Prvo srečanje: sreda, 11. oktober

 

Kaj je meditacija in kakšne koristi prinaša?
Meditacija je stara budistična tehnika, s katero pridemo v stik sami s seboj, se povežemo s svojim višjim jazom, lahko rečemo tudi lastno intuicijo. Meditacija pomeni poznati življenje preko naše fizične realnosti in ga doživeti ne samo površinsko, predvsem izvorno. Meditacija nam omogoči videti preko iluzije ločenosti od izvora in nam pomaga doživljati enotnost, celovitost in usklajenost.

Dolgoročno nam omogoča čuječnost (biti tukaj in zdaj), boljše zavedanje samega sebe in okolice, ali preprosto samo umiritve in ravnovesja življenjske energije. Pomaga nam pri osredotočanju na trenutek in dvigu pozornosti, pomaga nam izklopiti zunanji svet in se za kratek čas osredotočiti samo na trenutek (tukaj in zdaj) in sam nase. Omogoča nam pogovor samega s seboj, spoznavanje samega sebe in odgovor na vprašanje kdo smo?

Prakticiranje vsakodnevne meditacije, nam pomaga pri vzdrževanju notranjega miru, zdravja, omogoča nam boljšo splošno koncentracijo, pomaga premagati strah pred neznanim, omili izbruhe jeze....Marsikatera situacija je veliko bolj razumljiva, kadar vzpostavimo stanje čuječnosti.

V situaciji, ki od nas zahteva odločitev, ali odgovor na določeno vprašanje, ki potrebujemo v zelo kratkem času, se enostavno povežemo z izvorom in stopimo v stanje meditacije. V tem trenutku se umirimo in zgolj počakamo na odgovor. Lahko pride že v nekaj minutah, lahko traja nekoliko dlje, odvisno od situacije. Rezultati meditacije se lahko pokažejo že prvih poskusih meditiranja, vendar šele po daljšem času meditiranja stanje čuječnosti ponotranjimo in takrat se začne pozitivno odražati na našem vsakodnevnem življenju.

Napadi tesnobe in nenehen stres zaradi nezmožnosti nadzorovanje situacij zbledijo, kmalu ugotovimo, da je veliko lažje živeti, ko živimo tukaj in sedaj.

Meditacija ni ena sama, točno določena tehnika, saj jih obstaja nešteto, v stanju meditacije smo lahko tudi na sprehodu, med vrtnarjenjem, gledamo sončni zahod..... Vprašanje ki se marsikomu poraja je: kako začeti meditirati in doseči stanje čuječnosti v vsakodnevnem življenju.

Najlažja, ter najučinkovitejša pot je vodena, skupinska meditacija. Zakaj? Odgovor sledi v naslednji objavi.

V Avocado centru pričenjamo z rednimi skupinskimi praksami meditacije, ki se jim lahko pridružijo tako začetniki kot tisti, ki meditirate že dlje časa. Skupinska meditacija ima namreč izjemno moč in odgovori prihajajo hitreje in stvari se hitreje manifestirajo.

Vabljeni, da se nam pridružite

 

O Mateji:


Mateja Mlakar Kržišnik je medicinska sestra, ki je po letih dela v medicini ugotovila da samo medicina in znanje o psihofizičnem telesu nista dovolj. Njeni začetki odkrivanja same sebe, povezovanjem z višjimi vibracijami skupne zavesti in tega kaj pravzaprav še obstaja, česa s svojimi čuti ne moremo zaznati, segajo že dobro desetletje v preteklost. Zavedanje, da nismo samo to telo, da smo energija skupinske zavesti v tem telesu, vzbudi v človeku potrebo po odkritju kaj je naša prava esenca, kdo pravzaprav smo. Tako je začela z osnovami metitacije. V petih letih je ugotovila, da ti sama meditacija korenito spremeni pogled na življenje in sam način življenja. Kmalu je ugotovila da lahko meditacijo nadgradiš, tako je začela kombinirati meditacije s kristali, ki energijo obogatijo, jo usmerijo in dopolnijo.

Pred tremi leti je nastala tudi spletna stran IG in FB z imenom Sinhronica7, ki je združila ljubezen do kristalov, narave in seveda vsega kar obstaja. Predvsem pa razumevanja energij in spoznavanja same sebe. Slabi dve leti je že, kar se je odzvala na klic in nadgradila znanja s področja kanaliziranja in usmerjanja univerzalne energije ter postala mojstrica Reikija, istočasno tudi opravila tečaj energetske medicine. Opravila je tudi tečaj aspektike, postavitve jedrne zvezde (Dantien energetski centri Chi) in tudi v nadaljnje namerava nadaljevati s stalno dopolnitvijo znanj.

Vse je energija, kanalizirati jo in usmerjati je dodatna stopnja v razvoju človeštva. Bolj ko ugotavljaš, kako lahko vplivaš nase in na ostale in kako lahko pomagamo zemlji dvigniti zavest, bolj je to naslednji korak da ohranjamo skupinske meditacije in tako pripomoremo dvigu vibracij skupinske zavesti, saj nas je vedno več, tistih, ki se zavedamo da s sinergijo, ki jo ustvarjamo, pomagamo najprej sebi in le tako tudi skupnosti.

Na skupinskih meditaciji se boo srečevali vsakih štirinajst dni, začeli bomo z osnovno meditacijo prizemljevanja, nato bomo počasi nadgrajevali, z meditacijami za čakre, meditacije skupinske namere, meditacija za povezovanje z našimi vodniki, Dantien (Chi energetski centri) tehnike za dvig energije, postavitev zaščite..., skratka videli bomo, kam nas bo pot skupnih druženj popeljala. 


Cena:
13 € 
obisk
20 € (2 obiska na mesec)

Info in prijave:
sasa@avocado-center.si