Domov    Sezona    Praznovanje poletnega solsticija z 12-imi Pozdravi soncu


Praznovanje poletnega solsticija z 12-imi Pozdravi soncu

Prijave niso potrebne

Četrtek, 20. junija ob 19:00

Pozdrav soncu (znan tudi kot Surya Namaskar) je najmočnejša sekvenca gibov in diha v jogi. Ogreje celo telo, prebudi vse mišične strukture, učinkuje na vse sklepe ter vabi v poglobljen dih.

Čar tega jogijskega zaporedja asan je tudi v tem, da si ga lahko popolnoma prilagodimo svojemu počutju in lastnim potrebam - lahko se gibljemo počasi, meditativno in opazujemo svoje telo v počasnih pregodih v naslednjo asano, ali pa ga delamo hitreje ter opazujemo svoj pospešeni dih in srčni utrip.

Spodbuja naš notranji ogenj ali agni in s tem prebavni sistem ter krepi povezavo med telesom, umom in dušo. Sonce je energetsko povezano s pingala nadijem oz. energetskim kanalom, kateri nas greje ter prinaša pogum in zaupanje.

Pozdravi soncu uravnavajo delovanje vseh sedmih čaker in petih elementov, gradnikov telesa. Z izvajanjem pozdrava soncu uskladimo svoj notranji ritem z ritmom sonca in narave. Medtem ko izvajamo Pozdrav soncu, častimo življenje ter našo notranjo povezavo z univerzumom. Vsaka ponovitev je popolno doživetje življenja, z vsemi svojimi vzponi in padci ter začetki in konci.

Vabim te na čudovito potovanje in praznovanje poletnega solsticija, časa v letu, ko prižgemo naše notranje sonce, zaživimo, vstopimo v svojo moč in začutimo podporo poletja, ki prihaja. Nežno se bomo prizemljili in vstopili v trenutek praznovanja vstopa v najsvetlejši in najtoplejši del leta. Sledilo bo 12 POZDRAVOV SONCU, s katerimi se bomo povezali kot skupina, začutili svoj notranji ogenj in usklajenost našega telesa z vsem, kar je. Sledila bo še sončna meditacja, s pomočjo katere se bomo umirili, sprostili in znotraj sebe postavili namere za najaktivnejši del leta. Čas za manifestacijo je tu!Dogodek je del rednih jogijskih praks Avocada, zato se za imetnike kartončka šteje kot 1x obisk.
Cena za ostale obiskovalce: 15 €
Prijave: sasa@avocado-center.si