Domov    Sezona 22/23    Galerija    Predstavitvena plesna delavnica: Do svobode gibanja s sproščenostjo


Predstavitvena plesna delavnica: Do svobode gibanja s sproščenostjo

Tema: DO SVOBODE GIBANJA S SPROŠČENOSTJO

Svoboda gibanja je povezana s sproščenostjo.Telo je subtilen inštrument, katerega bomo skozi gibanje in ples poslušali. Telo slišimo na fizičnem, emocionalnem in umskem nivoju takrat, ko notranji hrup in napetosti spustimo. Svojo notranjost počistimo kot garderobno omaro, iz katere zavržemo vse, česar ne potrebujemo. Beseda slišati ima svojo globino. Nas prebudi. Kdor sliši, je buden in biva v trenutku.

Pozornost bomo usmerili navznoter in poslušali, kaj nam telo sporoča.Pozorni bomo na gibanje znotraj telesa in korakoma sprostili napetosti, ki jih bomo zaznali v telesu. Imeli bomo lastno doživetje, ki nam bo dalo razumevanje o nas samih in o tem, v kolikšni meri je naše gibanje svobodno. 

Življenje je gibanje, ples, glasba in pot v neznano – živimo ga lahko tako, da smo prisotni ali ne. Izbira je naša.

Na delavnici bo predstavljena tudi metoda Ishmech. Več o metodi in programih, ki jih izvajam, preberite na www.hbi.si.

Delavnico vodi: Kristina De Ventus

Kristina De Ventus je priznana mednarodna plesna pedagoginja, štirikratna državna in svetovna prvakinja s statusom samostojne ustvarjalke pri Ministrstvu za kulturo RS. 25-letno profesionalno plesno kariero je pred 10 leti zamenjala s poučevanjem gibov, plesov, tehnik in sistemov, ki človeka vodijo v harmonizacijo.

Svoje znanje, izkušnje in proučevanja je strnila v gibalno-plesno metodo Ishmech, ki

  • preko specifičnih telesnih vaj, tehnik dihanja in glasbe človeka postopoma in na izjemno prijeten način pelje k vse večji sproščenosti, gibljivosti in čutenju
  • regenerira, vitalizira in obuja sinapse v možganih
  • je priljubljena med ljudmi, ki jim ustrezata tako dinamičnost kot umirjenost.

Za udeležbo ne potrebujete predznanja ali partnerja oz. partnerke. Vseeno je, koliko ste stari in kakšna je vaša telesna pripravljenost.

 

Linki

https://hbi.si

https://www.youtube.com/channel/UC-q4KCETd5151cywXeFI8qA

https://www.facebook.com/HBI.Ishmech.Gurdjieff.Whirling.Intensive

 

Cena delavnice: 30 € na osebo
Traja: od 19:00 do 21:00
Potrebujem: Udobna oblačila, bose noge/nogavice, stekleničko vode

O Ishmechu:
Plesno-gibalna metoda Ishmech je celostno zasnovan sistem, s katerim z individualno harmonizacijo gibanja in izražanja najdemo lasten inteligentni način gibanja. Z vodenimi vajami se sprostimo in spontano zaplešemo. Postanemo gibljivi, čutni, polni energije.  

Z umestitvijo telesa v prostor in hkratnega svobodnega pretoka vitalne sile, telesu omogočamo samozdravljenje, regeneracijo, odločnost, vztrajnost, razumevanje, shranjevanje življenjske energije in stabilnost. Stabilen človek z lahkoto deluje v življenju, ker je njegovo telo prožno, mehko, čuteče in zavest usrediščena.

Vodi Kristina De Ventus, svetovna in štirikratna državna prvakinja ter priznana mednarodna inštruktorica plesa. Vse svoje znanje, izkušnje in proučevanja je strnila v lastno metodo, ples Ishmech.  

Ishmech je priljubljen med ljudmi:
   • ki iščejo telesu prijazno, raznoliko in varno vadbo
   • ki jim ustrezata tako dinamičnost kot umirjenost
   • ki želijo spoznati bit meditacije
   • ki želijo razvijati svoje potenciale

Kristina De Ventus tako kot Platon pravi, da je vse, česar se človek uči, že v njem. Za to, da človek to ozavesti, potrebuje nekoga, ki je to pot že prehodil. Gre za pot do zunanjega notranjega spoznanja samega sebe, čemur so stari Grki rekli modrost. Kristino De Ventus je do nje vodila uspešna in bogata 30-letna profesionalna plesna kariera. Bila je svetovna in štirikratna državna prvakinja, kalila se je tudi v priznanem plesnem teatru Alvin Ailey v New Yorku in med drugim poučevala v Italiji in na britanski akademiji Laban Dance.

Kot balerina in plesalka različnih plesnih tehnik  je spoznala telo in gibanje do maksimuma zmožnosti. Poglobila se je tudi v preučevanje starodavnih metod in praks, med drugim v vrtenje, tehnike dihanja in odpiranja energetskih centrov. Razvila je ples Ishmech in je mednarodna trenerka (Velika Britanija, Skandinavija, Nizozemska, Srbija) izvornih plesov po metodi Gurdjieffa, ki so ena najboljših metod za oživitev telesa in uma nenehno mislečega in zasedenega človeka današnjega časa.