Domov    Sezona    Galerija    Plesna delavnica: PLES K SEBI z Mojco Gaio Mai


Plesna delavnica: PLES K SEBI z Mojco Gaio Mai

IZPLEŠI SE, IZRAZI SE
Ples k Sebi je čudovita priložnost, je spodbuda in povabilo k izražanju, k sprostitvi naših neizraženih in potlačenih vsebin; telesnih napetosti, bremenečih misli in neizraženih čustvenih vsebin.

Vse, kar ostaja v nas neizraženo, ovira ravnovesje pretoka energije skozi telo, skozi celotno našo bit ter tako zastira naše ustvarjalne kvalitete, naše zdravje in dobro počutje.

Skozi telo, skozi dih, gib in glas bomo izražali naše trenutno občutenje, misli in čustvene pretoke, podobno kot slikar izliva svoja občutenja skozi barve na slikarsko platno.

Uporabljali bomo gib, spontan in pristen, nobenih naučenih gibov, besedil in drugih znanj. Glasba bo v nas prebujala pestrost notranjih impulzov, telesnih občutkov, misli in emocij. In vse zaznano bo tako imelo priložnost osvoboditi se navzven, skozi naše čudovito telo, naš tempelj, dom naše esence, naše dušne energije.

Izražanje sebe je edinstvena priložnost, saj preko nje spoznavamo sebe, odkrivamo barve svoje duše. Preko vsebin, ki jih izražamo navzven, ustvarjamo prostor vsemu, kar je bilo ovirano, da uzre luč sveta - naš globlji notranji mir, radost, sprejemanje, zaupanje, notranja moč, odločnost, nežnost in mehkoba.

Vabljen/a na skupno ustvarjanje prostora, na srečanje s seboj, v plesu, v prisotnosti trenutka.

 

O Mojci Gaii:

Glasba in gibanje sta skupaj z naravo moj največji navdih, v meni prebujata strast in ljubezen, ki sta gorivo za ustvarjanje tega, kar ustvarjam.

Skozi ples, ki me spremlja že od otroških let, dolgoletno poučevanje in izplesavanje različnih gibalnih praks doma in v tujini, joge, pilatesa, plesa, NIA plesa, 5 ritmov, Plesne terapije, Terapije z umetnostjo, Ples Dotika, Sufi vrtenje, Senzorične delavnice, delo z otroki, mladimi in odraslimi se je skozi leta ustvarjal koncept celostnih delavnic Ples k sebi v okviru koncepta Gaia Mai, kar pomeni Ples, ljubezen Zemlje.

Življenje posvečam raziskovanju človeka in poti, kako ustvarjati in ohranjati celostno ravnovesje. Diplomirala sem iz celostnega wellnessa, kjer sem raziskovala senzorične in gibalne terapije, na študiju zgodnjega učenja, pa sem se posvečala načinom razvoja človekove oz. otrokove avtentične narave, skozi gibanje, glasovno izraznost in umetnost.

Pot življenja me je s svojimi velikim izzivi vodila v raziskovanje globin človekove biti in tako se je skozi leta razvil koncept Pot do sebe, katere del so tudi celostne delavnice Ples k Sebi. Rdeča nit delavnic je spodbujanje in "prebujanje" avtentičnosti" posameznika, njegove spontane izraznosti in preseganje vzorcev po katerih se izražamo v svet, skozi gibanje, ples, vokalno izražanje in skozi različne umetniške izraznosti.

 

Cena: 15 €
Prijave obvezne. 
Delavnica traja: 19:00 - 21:00

Kaj potrebujem?
Bose noge,
stekleničko vode,
udobna oblačila.