Domov    Sezona    Galerija    Plesno-gibalna psihoterapija


Plesno-gibalna psihoterapija

Skupino vodi Sara Idzig, srečujemo se vsak ponedeljek, od 18:00 - 19:15.
Skupina sprejme največ 8 ljudi. 


Traja 75 minut in je običajno sestavljena iz: uvodnega pogovora/teme + ogrevanje telesa in gibalno psihološkega procesa + zaključne refleksije in povezovanja telesnih izkustev s svojim življenjem.

  

Telo in um sta neločljivo povezana. Ko se nam zgodi travmatična izkušnja, ta vpliva tako na zmožnost mišljenja, pomnjenja, izražanja, dojemanja življenja kot tudi fizično zamrzne v telesu. Lahko je en stavek, fizična zloraba, emocionalna zloraba, toksično okolje, družinska tragedija, odsotnost stika ali pa je vse super, ampak nekako čutimo, da ni...vse, kar se nam v življenju zgodi, se kot izkušnja zapiše v naše telo in vpliva  na način, kako se od takrat naprej premikam skozi življenje. Moje gibanje govori mojo življenjsko zgodbo - tudi, če ne izrečem niti ene besede.

Res je, preteklosti ne morem spremeniti, lahko pa spreminjam sedanjost. Kako? Tako, da na podobnih križiščih življenja izberem drugače, se odprem za nove izkušnje in postopoma pridobivam zaupanje, da obstaja tudi življenje izven okvirjev, ki sem jih zase postavil-a kot varno in pravilno oazo.

Plesno-gibalna psihoterapija nudi varen in zaupen prostor, kjer lahko skozi gibanje, ples, telo in pogovor, raziščem izvor svojih psiho-fizičnih bolečin, življenjskih blokad, neukrotljivih čustev, neuspelih poskusov iskanja sreče... Ja, strašljivo je, ko ne vemo, kje po poti smo izgubili in ugasnili sebe, a hkrati prav zares ganljivo, ko se vračamo nazaj v stik s seboj, vzamemo svojo moč nazaj in ponovno pridobimo zaupanje v Življenje.
 


POMEMBNO:
pred priključitvijo skupini je obvezno individualno srečanje z izvajalko terapije
(kontakt: 040-153-500, info@kon-pas.org)
 


Kaj potrebujem?

  • udobna oblačila,
  • vodo,
  • svoje telo.

O Sari:

Delavnice izvaja Sara Idzig, mag. plesno-gibalne psihoterapije. Študij je zaključila v Anglji, svoje znanje pa pretaplja v prakso v obliki individualnih in skupinskih terapij za otroke, odrasle in družine. Obenem razvija in izvaja unikatne programe za osebno rast, kot so Stik s telesom- stik s seboj, Pozitivna drža…

 

Več o izvajalki si lahko preberete na:
www.kon-pas.org.