Domov    Sezona    Galerija    Plesna delavnica: Uglaševanje sebe skozi gibanje s Kristino de Ventus


Plesna delavnica: Uglaševanje sebe skozi gibanje s Kristino de Ventus

Plesna delavnica, vodi Kristina de Ventus

Sobota, 25. september od 19:00-22:00

Na delavnici Kristina skozi harmonijo gibanja in glasbe približa posameznika bližje k zavedanju lastnega obstoja skozi različne sloje in globine fizičnega, čustvenega in intelektualnega. Zaveda se, da obstaja tiho in zavestno stopanje na zemljo, ki je korak za korakom pot k modrosti obstoja. Prvi korak je enakovreden zadnjemu. Ko sreča grobe tokove življenja, uči sprejemanja in preusmerjanja s  potrpežljivostjo, tako da nikogar ne poškoduje. Delavnica vsebujejo praktični in teoretični del.

Telo, ki naj bi ubogalo osebnost, se navadno izpostavlja ter noče upoštevati mej in naravnih potreb telesa. Ko se uglasimo in slišimo, začenjamo razumevati gibanja zunaj in znotraj nas, postanemo tihi in naša zavest osredotočena.

Globok namen vsakega posameznika je, da bi živel s tokom življenjske sile. Da bi nam to uspelo, se nagibamo k uskladitvi in k sozvočju s silo, ki nas obkroža.

Življenje začnemo z opazovanjem znotraj nas in z opazovanjem zunaj nas. Narava nam od malih nog kaže lepoto in enostavnost življenja. Za obstoj skrbi obstoj sam z zakoni življenja in harmonijo univerzuma.

V naravi je vse, kar se dogaja, v ravnovesju tako, da se ohranja ravnovesje. Zato lakoto ali sušo ali naravno katastrofo razumemo kot pojav s ciljem uglaševanja. Na enak način uglašujemo sebe. Ko se kakšna struna pretrga ali poči, nas telo opozarja in preusmerja našo pozornost k slišanju.

Z usmeritvijo pozornosti navznoter nam uspe zaznavati življenjsko silo, ki se manifestira skozi nas. Ko se ozremo navznoter, začnemo spoznavati sebe.

Vsako človeško bitje stremi k svobodi, da bi izražalo svoj individualno naravo in se harmonično zlilo z vsem, kar obstaja. Ko to razumemo, se nehamo boriti. Vsako svoje delovanje in udejstvovanje skrbno opazujemo. Zavedati se pričnemo lastnega zvoka, ki vpliva na naše samostojno telo in na vse, kar je živo okoli nas.

Za uglasitev instrumenta potrebujemo več časa, kot ga porabimo za samo igranje. Z uporom, jezo, sovraštvom nam ne bo uspelo. Za uglasitev je zato nujno potrebna pot k notranjemu miru in potrpežljivosti.

Smo kot drevesa. Vidni deli, malce zavestni, kar navadno sega gor in navzven, v divergentne veje. In nevidni del, korenine, ki se začnejo na centralni točki in se nezavedno v nekaj smereh cepijo navzdol.

Kozmični red zvezd in planetov, vsi povezani in sorodni eden z drugim, se gibajo in delujejo pod določenimi zakoni. Po noči sledi dan. Dan odstopi svoje mesto noči in noč odstopi svoje mesto dnevu.

Cena: 45 €

Kaj potrebujem:
Udobna oblačila,
bose noge,
stekleničko vode.