Domov    Sezona    Galerija    Praktično predavanje: Hormoni - kako jih uravnotežiti na naraven način


Praktično predavanje: Hormoni - kako jih uravnotežiti na naraven način

Petek, 28. januar ob 18:00
Predava: Alenka Košorok Humar

Prijazno vabljeni na praktično predavanje ob pokušini nekaj vaj hormonske joga terapije in dihalnih vaj za premagovanje škodljivega stresa .
 
Alenka je avtorica knjižne uspešnice Hormonska joga (izšla je 2013 in ponovno v dopolnjeni obliki 2020), ukvarja se z anatomijo gibanja (joga, qigong, pilates,ples) in kineziologijo besed (ljubiteljsko piše poezijo HAIKU in prozo ter se igra z besedami).
 
Je učiteljica hatha joge z dodatnimi pridobljenimi mednarodnimi diplomami Hormonske joga terapije (»Hormone Yoga Therapy«) pri znani Brazilki prof. Dinah Rodrigues (za ženske, moške in diabetike). Ima tudi mednarodno diplomo iz qigonga (»Radiant Lotus QIGONG« pri priznani qigong
učiteljici Daisy Lee). Poleg tega je certificirana refleksoterapevtka in energijska zdravilka. Sicer pa že več kot trideset let dela kot odvetnica.
 
Na tokratnem dogodku nam bo skozi teorijo in prakso predstavila pomen hormonskega ravnovesja oz. našega »usklajenega notranjega orkestra«, to harmonijo sama poimenuje »hormonija«. Hormoni nadzorujejo vse naše telesne sisteme in lahko sprožajo dobro ali slabo počutje ter vplivajo na vsako celico našega organizma in njihovo medsebojno delovanje. Za to, da na primer odpremo oči oz. veko, ni bistvena mišica, ampak hormoni, ki poskrbijo, da je v krvi sladkor, odgovoren za mišično moč. Če se urežemo v prst, hormoni nadzorujejo vnetje in preprečujejo okužbo.
 
S hormonsko jogo vzpostavimo ravnovesje na naraven način z lastnim gibanjem, dihanjem, kroženjem oz. usmerjanjem energije. Hormonska joga blagodejno vpliva na žensko telo in žleze z notranjim izločanjem (predvsem hipofizo, ščitnico, nadledvične žleze in jajčnike), učinkuje kot preventiva osteoporoze in srčno-žilnih bolezni, lajša nevšečnosti pri osebah z diabetesom, priporočljiva pa je tudi za moške, saj deluje protistresno in sproščujoče, zmanjšuje simptome andropavze ter povečuje libido. Vaje so enostavne, zahtevajo pa redno prakso.
 
Prvi rezultati vadbe se pokažejo po štirih tednih, velikokrat tudi že prej. Gre za naravno metodo, ki pospeši in uravnovesi delovanje žlez z notranjim izločanjem.
 
Prispevek 10 €