Domov    Sezona    Galerija    Predavanje: Sanje in njihov pomen


Predavanje: Sanje in njihov pomen

Petek, 1. april 2022 ob 18:00
Predava: Breda Biščak

Sanje delujejo kot rentgenska slika dogajanja v naši duševnosti: pokažejo, kje imamo slepe pege, skrite potenciale, inhibicije itn. Naše nezavedno, ki sanje ustvarja, nas pozna bolje kot kdorkoli drug in je veliko bolj nepristransko kot naš zavestni del ali katerikoli zunanji svetovalci. Marsikdaj nam nakaže, katero pot bi bilo smiselno ubrati, da bi imeli boljši odnos sami s sabo in posledično z drugimi.

Sanje se nam običajno zdijo nerazumljive in zato nesmiselne, kar je velika zmota. Švicarski psihiater Carl Gustav Jung je v svojem dolgoletnem delu s klienti prišel do številnih spoznanj, kako sanje analizirati in si z njimi pomagati v vsakdanjem življenju. Sanje delujejo namreč kot rentgenska slika dogajanja v naši duševnosti: pokažejo, kje imamo slepe pege, skrite potenciale, inhibicije itn. Naše nezavedno, ki sanje ustvarja, nas pozna bolje kot kdorkoli drug in je veliko bolj nepristransko kot naš zavestni del ali katerikoli zunanji svetovalci. Ponuja nam uvid v skrite, globinske razloge za naše razmišljanje in ravnanje v osebnem in poslovnem življenju ter marsikdaj nakaže, katero pot bi bilo smiselno ubrati, da bi imeli boljši odnos sami s sabo in posledično z drugimi, naj gre za družino, prijatelje, sodelavce ali poslovne partnerje.

Vabljeni na predavanje, v katerem bo specializantka analitične psihologije Breda Biščak predstavila Jungov pogled na nezavedno in funkcijo sanj ter nakazala, kakšna vprašanja si je smiselno postavljati, ko poskušamo dojeti njihov pomen.

Breda Biščak (www.bredabiscak.com), specializantka analitične psihologije in terapevtka v edukaciji pri Mednarodni zvezi za analitično psihologijo (IAAP, www.iaap.org), je uveljavljena literarna prevajalka iz angleškega jezika (V. Woolf, Nabokov, Winton, Kureishi itn.); leta 2019 je prejela Sovretovo nagrado. Že od nekdaj jo zanimajo globine človeške duše. Sedem let (2007—2013) je obiskovala izkustveno-izobraževalno skupino o razlagi sanj, ki sta jo v Ljubljani vodila srbski klinični psiholog in psihoterapevt dr. Ivan Nastović in klinična psihologinja in psihoterapevtka mag. Marija Nastović. Od leta 2012 je članica Slovenskega združenja za analitično psihologijo (SZAP, www.szap.si). Pri terapevtskem delu je zavezana etičnemu kodeksu individualnih članov IAAP, s klienti dela pod supervizijo mednarodno akreditiranih jungovskih analitikov. Deluje v Logatcu in na Obali.


Prispevek: 10 €
Obvezne prijave na: sasa@avocado-center.si