Domov    Sezona    Galerija    Sklop poletnih delavnic: Hormonska joga terapija na hrvaškem otoku Iž


Sklop poletnih delavnic: Hormonska joga terapija na hrvaškem otoku Iž

7- zaporednih juter, ob 6:30 - 8:00

Prvo srečanje: nedelja, 9. julij  - Hotel Korinjak, Veli Iž: https://korinjak.com/

Vodi Saša Perpar, mednarodno licencirana učiteljica Hormonske joge

V devetdesetih letih je metodo Hormonske joge / “Hormone Yoga Therapy” kot učinkovito naravno alternativo za lajšanje vseh vrst težav, ki jih povzročajo hormonska nihanja, zasnovala prof. Dinah Rodrigues iz Sao Paola, Brazilija. Z dolgoletnimi študijami in raziskavami je svojo vadbo kot preventivo namenila predvsem ženskam po 36. letu. Prepričljive rezultate pa da tudi ženskam v drugih starostnih obdobjih. 

Hormonska joga terapija predstavlja naravno pomoč pri vzpostavitvi hormonskega ravnovesja. Je zelo učinkovita naravna alternativa za vse vrste težav s hormonskimi nihanji (predvsem v srednjih letih), pa odlična pomoč mlajšim ženskam z določenimi težavami kot so PMS, policistični jajčniki, neredna menstruacija, težave z zanositvijo in podobno. Prvi rezultati vadbe se pokažejo takoj, najkasneje pa po dveh mesecih redne vadbe. Vaje so enostavne,  predznanje joge ni potrebno.

S hormonsko jogo spodbujamo in uravnovesimo žleze z notranjim izločanjem in s tem ohranjamo optimalno raven hormonov v našem organizmu. Gre za aktivno samo-terapijo, brez vnosov identičnih ali bioidentičnih hormonov. 


Program vaj obsega:

  • Pranayame – ciljane dihalne tehnike
  • Asane – postavitve in poglobljene joga vaje
  • Mudre – določene postavitve oziroma drže telesa (npr. prsti, dlani, jezik)
  • Bandhe – kontrakcije telesa oz. energetske zapore
  • Usmeritev energije-Tibetanska energetska tehnika
  • Yoga nidra / vaje za premagovanje stresa

 

Indikacije (komu je metoda namenjena)

  • ženske pred in po 36. letu preventivno,
  • težavam žensk v srednjih letih, kot so vročinski valovi, nihanja razpoloženja, suhost sluznice, upadanje in nihanje libida, vznemirjenost, povečanje utripanje srca, motnje spanja, bolečine v sklepih, malodušje, panika, nenadzorovana jeza, nemotiviranost, inkontinenca, inpd,
  • težavam mlajših žensk, kot so predmenstrualni sindrom – PMS, neredni ciklusi in s tem povezane nevšečnosti, policistični jajčniki, prezgodnja menopavza, prekomerne krvavitve, hormonsko pogojena neizpolnjena želja po otroku (težave z zanositvijo).


Kdaj Hormonske joga terapije NE izvajamo:
nosečnost, hormonsko pogojen rak na prsih ali rodilih, takoj po estetski operaciji dojk, večji miomi, endometrioza, po srčni operaciji/ bolezni srca, težave s slepim črevesjem, huda osteoporoza, nediagnosticirana bolečina v trebuhu, tromboza.

*ob posvetu z zdravnikom se lahko delajo določene vaje. V primeru, da niste prepričani, se posvetujte!

 

Cena sklopa delavnic: 180 €/ celoten sklop (v ceno so všteti vsi materiali, ki jih dobite za vzpostavitev lastne prakse) - 

EARLY BIRD cena: 150 € (vplačana do 9. maja 2023)

Podatki za vplačilo delavnice HJT:

Avocado center, Aleksandra Perpar, s.p.
Stara cesta 21, 1370 Logatec
BIC: LJBASI2X
Namen: HJT-IZ
Sklic: SI00 800
TRR: SI56 0202 5356 8174 107 (NLB, d.d.)

Obvezne prijave na sasa@avocado-center.si

Mesto si zagotovite s plačilom.
Delavnice bodo izvedene v primeru zadostnega števila prijavljenih!

     


Priporočila udeleženk programa Hormonska joga terapija:

Danes smo zaključili tečaj Hormonske joge. Vsaki ženski, ki je kadarkoli začutila,da ji v katerokoli smer "nagajajo" hormoni,(PMS,neredne menstruacije,...) lahko iz srca priporočim, da kontaktira Avocado Center, se tam pozanima, karkoli jo zanima. Meni je super, ker sem se naučila sklop vaj, ki uravnovesijo moje psihično in fizično počutje, napolnijo baterije, pomagajo pogledati globlje vase in še bi lahko naštevala. Toplo priporočam!
Aleksandra J. Slabe, april 2022

Program Hormonske joga terapije je presegel moja pričakovanja. Z njim sem pridobila orodje za celostno telesno vadbo, umiritev uma in popoln jutranji reset, ki me pripravi na hektičnost vsakdana. Telo je tako postalo bolj gibljivo, v večji meri se ga zavedam, energije je več in reakcije na stresne situacije so bolj umirjene. Všeč mi je, ker HTJ poleg samih telesnih položajev (asan) zajema tudi druge tehnike in vaje (dihanje, spročanje…), vse skupaj pa je povezano v sklop, ki mu je preprosto slediti. Sploh ob Sašini enostavni in jasni razlagi, pogosto obarvani s smehom. Toplo priporočam (tudi neodvisno od morebitnih hormonskih težav ali primanjkljajev).
Ana, april 2022

Za individualno vadbo HJ pri Saši sem se odločila, ker sem želela spodbuditi delovanje svojega hormonskega sistema in urediti ciklus, ki je imel več mesečno pavzo. V iskanju podpore svojemu telesu mi je prijateljica priporočila HJ, ki jo je sama že obiskovala. Njeno navdušenje me je prepričalo in prvi učinki uau hitri. Po vsega 2 tednih sem dobila menstruacijo, več energije in sedaj sem tudi sama postala strastna zagovornica HJ.  Zelo sem hvaležna Saši za njeno krasno učenje in predajo znanja ter razumevanje, poslušanje, podporo, toplino in seveda krasne čaje in nasvete  - Saša, super si, z veseljem se vračam/o v Avocado 🥑🌞. Drage ženske - moja prijateljica je rekla, da je HJ njena najboljša naložba vase. Tudi sama se pod to podpišem in vas spodbujam, da jo preizkusite in se prepričate o njenih čarobnih učinkih - storite to za svojo žensko dušo in telo ❤.
Katja, april 2022

Ker se že nekaj časa soočam s sindromom policističnih jajčnikov, hkrati pa imam diagnosticirano tudi bolezen ščitnice, sem se odločila poizkusiti hormonsko jogo. Moja osebna izkušnja je nadvse pozitivna. Izboljšalo se mi je splošno počutje, učinki vadbe pa so bili predvsem vidni na mojem telesu. Poleg tega, da sem okrepila mišice, sem brez posebnega truda v kratkem času izgubila tudi par kilogramov. Vzdušje na jogi je bilo super, Saša pa je vmes delavnico popestrila s koristnimi vsakdanjimi nasveti.

Vsekakor priporočam!
Jerneja Š., Januar 2023