Domov    Sezona    Galerija    Delavnica: Odkrivaj svoj glas


Delavnica: Odkrivaj svoj glas

Sreda, 13. april ob 19:30
Vodita: Andreja Kranjc in Alja Petrič

Vabljeni na pomladno delavnico raziskovanja glasu in zvoka.

Iskali bomo načine kako utišan, sramežljiv, nefleksibilen, šibek glas prebudimo nazaj v njegovo prirojeno moč in neobremenjenost. Zaznavali bomo kako pretočno je področje grla. So mišice zakrčene? Je energetski center grla vitalen? Se rad/a izražam? Sem z lahkoto iskren/a?

Z zavestnim dihom in vodenimi vokalnimi vajami bomo mehčali mišice, sprostili telo in tvorili glas, ki ga nosi naše telo. Uživali bomo in se igrali. Glasovno se bomo povezovali s partnerjem in celo skupino ter se naučili kako slišati in biti slišan. Lušno bo.

Dobrodošli vsi, ne glede na predznanje, izkušnje.

Prispevek: 20 €
Prijave na: sasa@avocado-center.si

Več o Alji Petric: 

nekoč arhitektka, danes pevka, pedagoginja in vsestranska raziskovalka. Glas in glasba sta njena sopotnika že od malih nog. Spominja se neizmernih užitkov ob prepevanju in preigravanju različnih glasbil, pisanju lastnih skladb in potapljanju v zvočno domišljijski svet. Želja po zorenju jo je po nekaj daljših zavojih pripeljala do diplome iz vokalne pedagogike v smeri jazzovskega petja. In ko je mislila, da je že na koncu, se je raziskovanje njenega glasu šele začelo. Grlo je začela opazovati celostno, skozi mentalno, energijsko in fizično telo. Začela je odkrivati mnogotere plasti, ki so se na zelo subtilnih nivojih z leti ovile okoli vratu in se kot debel zgoščen ovratnik tako prefinjeno zlile, da so postale nekakšen del nje.

Gojim sposobnost izražanja, svobodnega petja, postavljanja meja, poslušanje neslišnega in užitkarjenje v tišini. Pri pedagoškem delu skušam slišati bolj precizno in videti globje. Vodenje individualnih in skupinskih zvokovno-glasbenih delavnic za odrasle in otroke, je posledica različnih izobraževanj, večletnega dela s terapevstkimi glasbili in lastnih čutenj, ki mi prinašajo dragocene uvide in izkustva na področju zdravilnosti v glasbi.
Še več na: www.aljapetric.com

 

Več o Andreji Kranjc: je mentorica ženskam, zaljubljenka v telo, v življenje, popotnica, ljubiteljica narave in naravnega. Že kot mala deklica je veliko prepevala in raziskovala kaj vse lahko počne z glasom. Takrat se je zdelo vse mogoče in nemalokrat je pela, dokler ji niso tekle solze. Kasneje je pela na družinskih izletih v avtu, pa v zboru, po srednji šoli pa vse manj. Pozabila je na glas in v začetku študija so težave s ščitnico pokazale, da je v grlu, v grleni čakri, veliko neravnovesje. Nemalo pogotnjenih besed, boleči cmoki žalosti, izkušnja lastne nepomembnosti in neslišanosti sta podkrepili, da je veliko pomembnega ostalo neizgovorjenega. Pridna punčka v Andreji je izgubila svoj divji, iskren, drzen glas. Ko je pri 20ih ostala brez ščitnice, se je njena duhovna pot dobro začela. Soočala se je z vzroki, zakaj se je utišala, koga je kopirala, komu pustila, da jo je ‘pohodil’, komu je ustrezala, čigave rane vse nosi?

Ogromno uvidov, brutalne iskrenosti, učenja, tudi bolečine. Področje glasu in izražanja je postalo način zdravljenja. Telo ji je glasno spregovorilo, jo usmerjalo k bolj zdravim izbiram. Postavila je nove meje. Ozavestila, kateri odnosi je ne podpirajo. Vadila je čisto iskrenost, brez skrbi za druge. Glasu duše je naredila nov prostor. Vzljubila se je neizmerno bolj. Danes je suverena, pogosto govori pred ljudmi, z ljubeznijo do sebe podeli lastno resnico, uživa v svojem glasu, njegovem razponu, moči povezovanja, negovanja, zdravljenja in dotika v srce. Hvaležna je, da je glas in področje komunikacije postalo njen vzvod, ki jo je streznil, da je danes bolj zvesta sebi.