Domov    Sezona    Galerija    Redna vadba: Taoistične modrosti ženske cikličnosti za sodobno žensko


Redna vadba: Taoistične modrosti ženske cikličnosti za sodobno žensko

Ponedeljek, 13. junij ob 18:00
Vodi Melita Rupnik

 
Nadaljujemo s srečanji, kjer odkrivamo taoistične modrosti ženske cikličnosti.
 
Tema srečanja 13. junija bo: 
 
KRONA ŽENSKE ENERGIJE - PRSI: zakaj so v taoizmu tako zelo pomembne, kakšni toksini se nabirajo na katerih delih prsi, aspekt emocionalne medicine glede zbolevanja prsi in učenje različnih tehnik za nego prsi (kaj, kdaj, kako).
 
⭐ Učenje tehnike MASAŽE NOTRANJIH ORGANOV Z USMERJANJEM DIHA: posebna tehnika, znotraj katere se kombinira dihalne tehnike, prijeme z rokami in stiske mišic, ki deluje na vse 3 prepone telesa in s tem posledično vpliva na večino notranjih organov in sproščanje vezivnega tkiva med njimi. To posledično vpliva na boljše delovanje fizičnega telesa in boljši pretok energije skozi telo. Glede na izkušnje s strankami, pa so zelo dobri rezultati tudi pri balansiranju menstrualnega cikla.
 
Več o vadbi: 
Se sprašuješ zakaj tvoja energija skozi mesec tako niha, da si enkrat polna energije, drugič pa komaj vstaneš iz postelje?
Imaš dovolj tega, da si pred menstruacijo vsa napeta in bruhaš svoje nezadovoljstvo naokrog kot zmaj?
Te zanima kako svoje življenje prilagajati svojemu menstrualnemu ciklu tako, da ne samo da ne izgubljaš svoje energije, ampak da postajaš vedno bolj zadovoljna, sijoča in vitalna ženska?
 
V današnjem času smo ženske popolnoma odklopljene od naše ciklične narave in luninih ciklov. Delujemo na moški način in si sploh ne vzamemo časa za nego naših ženskih zakladov. Vsak dan vstajamo ob isti uri, vsak dan delamo iste stvari, vsak dan na polno treniramo, da bomo vitke in drugim ljudem všečne. 
 
A ravno to nas oddaljuje od našega bistva. Ženska narava je ciklična. Skozi mesec se spreminja. Ob prazni luni je naša energija v globini, potem pa ob polni luni zasijemo kot najbolj čudovit in dišeč cvet. Ko začnemo svojo cikličnost spoštovati, potem se zgodijo čudeži. Ne samo, da se naš menstrualni cikel uravna in ne trpimo za PMS-ji, menstrualnimi krči in obilnimi krvavitvami, ampak v svoje življenje privabimo točno tisto kar si v življenju želimo. Čas je, da se zopet povežeš s svojim ženskim ciklom in odkriješ mistične moči za vsakodnevno uporabo.
 
Ženski menstrualni cikel je odsev našega fizičnega, čustvenega in mentalnega stanja.Na rednih srečanjih bomo spoznavale (predvidoma 2x mesečno):
 
Principe menstrualnega cikla v povezavi z luno in letnimi časi
Tako kot se luna skozi svoj mesečni cikel polni in prazni, tako se naša ženska energija skozi mesec spreminja. Tako kot se spreminjajo letni časi, tako ženska znotraj svojega menstrualnega cikla doživlja 4 letne čase. Spoznala boš zakonitosti vseh faz in se naučila kako se znotraj vsake faze maksimalno podpreti.
 
Vpliv notranjih organov in žlez na menstrualni cikel
Tvoj menstrualni cikel je pod vplivom notranjih organov. Zato pri težavah z menstrualnim ciklom nikoli ne terapiraš samo maternice in jajčnikov, ampak greš nazaj v tvoje organe in žleze. Spoznala boš kako organi vplivajo na tvoj menstrualni cikel in na tvojo menstrualno kri.
 
Kako spremljati svoj menstrualni cikel in ugotavljati kje se pojavljajo neravnovesja
Spremljanje menstrualnega cikla je pomembno za vsako žensko. Le tako lahko ugotoviš kje se skrivajo tvoja neravnovesja in kaj v tvojem telesu rabi več podpore – fizično, emocionalno, spiritualno. 
 
Kako dostopati do mističnih moči luninih men
Učile se bomo o moči luninega cikla in kako z rituali in načinom delovanja dostopati do njenih moči, s pomočjo katerih lahko v življenju kreiramo tisto, kar si želimo.
 
Kako odpirati energijske kanale in povečati vitalno energijo v telesu
Naše telo je mreža energijskih povezav. Na srečanjih jih bomo spoznavale in se naučile kako jih aktivirati, kako pognati energijske črpalke in kako povečati nivo naše vitalne, življenjske energije, ki jo potrebujemo za naše vsakdanje delovanje.
 
Kako s telesnimi vajami podpreti različne faze menstrualnega cikla
Vsaka faza menstrualnega cikla ima svoje zakonitosti. Prakticirale bomo vaje, ki so najbolj primerne v določenih dnevih našega cikla, da podpremo točno tisto, kar v nekem trenutku najbolj potrebujemo.
 
Kako se energijsko povezati z notranjimi organi 
Z vidika taoizma so notranji organi področje, kjer se skrivajo zakladi. Zato se bomo naučile kakšne darove nam posamezni organi prinašajo in kako se lahko z njimi povežemo.
 
Kako negovati ženske spolne zaklade (maternica, jajčniki, prsi)
Nega maternice, jajčnikov in prsi je za žensko ključnega pomena. To so posebni deli telesa, ki nas delajo ženske. Zato se bomo šle globoko v njihovo nego in zdravljenje, tako s fizičnimi, kot tudi s povsem energijskimi pristopi. 
 
Spiritualni aspekt zelišč in snovi iz narave v povezavi z menstrualnim ciklom
Vse kar nam narava nudi, lahko uporabimo v svojo korist. Vsako zelišče ima svojo esenco, s katero vpliva na fizično telo, na naše emocije, na duha. Potopile se bomo v uporabo zelišč na več nivojih in odkrivale kako jih lahko vključimo v svoje življenje glede na njihov vpliv na menstrualni cikel.
 
Kako s telesnimi vajami podpreti različne faze menstrualnega cikla
Vsaka faza menstrualnega cikla ima svoje zakonitosti. Prakticirale bomo vaje, ki so najbolj primerne v določenih dnevih našega cikla, da podpremo točno tisto, kar v nekem trenutku najbolj potrebujemo.

Različne samomasažne tehnike in akupresurne točke
Stik z našim telesom bo pomemben del naših druženj. Preko samomasaž organov, meridianov in pritiskov na akupresurne točke, bomo spoznavale svoje telo in opazovale kje ga boli, kje tišči, kje so napetosti. Vsaka napetost prinaša sporočilo. In na srečanjih bomo odkrivale kakšna sporočila nosi naše telo in kakšne prijeme uporabiti za balansiranje neravnovesij.

Izbiro prehrane glede na različne faze menstrualnega cikla
Prehrana je izjemno pomembna za naše zdravje. Ker naša narava ciklična, je zato tudi izbira prehrane znotraj mesečnega cikla ciklična. Naučile se bomo kako s prehrano podpreti vsako fazo cikla z vidika 5 elementov TKM in z vidika yin/yang ravnovesja.

Še mnogo drugih modrosti iz sveta narave, ki nas lahko podprejo kot žensko, ženski krogi na določeno tematiko (glede na potrebe skupine, glede na letni čas)
Teme bomo izbirale glede na letne čase, lunin cikel, glede na želje skupine po določenih tematikah, zato bo vsako srečanje unikatno.


Cilj rednih srečanj bo poglabljanje stika s svojo žensko esenco, da zopet pridemo vase, nazaj v maternico in začnemo svoja življenja kreirati iz polja lastne moči. Srečanja bodo vsebovala tako teorijo za samostojno učenje, kot tudi veliko prakse, saj nam le ta prinaša spremembo.

Redna srečanja potekajo 2x mesečno ob ponedeljkih, na lunin dan, od 18h do 19:15h v prostorih Avocado centra, na Stari cesti 21 v Logatcu.


Prispevek za eno srečanje: 13€
Prispevek za srečanje 2x mesečno: 23€

Več o Meliti:

Po osnovni izobrazbi je Melita magistra laboratorijske biomedicine, a po duši raziskovalka naravne medicine. Deluje kot certificirana Chi Nei Tsang I, II, III terapevtka, terapevtka zdravilne prehrane, certificirana svetovalka dietetike po načelih TKM, Tao Golden Woman učiteljica, iridologinja in poznavalka taoističnih in naturopatskih tehnik.

Predvsem pa se je kot ženska in mamica našla v številnih izzivih, ki spremljajo žensko v rodnem obdobju – od neaktivnih jajčnikov, odsotnosti menstruacije, policističnih jajčnikov in nazaj do rednega menstrualnega cikla brez PMS-ja in podobnih zadev -, ni pa manjkalo tudi izzivov s poporodno depresijo, čustveno dramo in nenehno utrujenostjo v poporodnem obdobju, zato ti lahko kot mamica z lastnimi izkušnjami res nudi maksimalno podporo, če si jo le pripravljena sprejeti.

https://melitarupnik.si/taoisticne-modrosti-zenske-ciklicnosti/