Domov    Sezona    Galerija    Yin yoga


Yin yoga

Četrtek, ob 19:00
vodi: Maja Mohorovič

Kaj je yin joga?
Gre za ti. "slow flow", počasen, umirjenen tip joge. V položaje in iz njih se gre z občutkom, nežno in počasi. V posameznem položaju se zadržimo dlje časa, pri čemer so mišice čim bolj sproščene (v fizičnem smislu je pri tem tipu joge poudarek na sklepih, kosteh, fascijah) in smo osredotočeni na dihanje ter dogajanje v telesu. Učinki vadbe lahko segajo na fizično, psihično, energijsko in druge ravni. Dandanes, ko smo večino časa v precejšnji aktivaciji (tj. zelo je aktiven simpatični živčni sistem), nam lahko yin vadba pomaga pri povrnitvi ravnovesja, saj vzpodbudi delovanje parasimpatičnega sistema in nas še globlje poveže same s sabo.

Praksa yin joge traja od 75-80 minut. 


https://yinyoga.com/


O Maji:
Maja je mednarodno certificirana učiteljica yin joge in meditacije ter joge za otroke. Jogo vadi že več let, najbolj pa se je našla v yin vadbi, ki jo redno in zelo rada uporablja kot orodje za umirjanje, prizemljevanje in globlje povezovanje s svojim bitjem. Kot nekdanja športnica je bila dolgo vajena fokusa na mišičje, z yin tipom vadbe (vključno z zavestnim dihanjem in meditacijo) pa se ji je odprl in jo prevzel povsem nov svet, ki ga pridoma vnaša v vsakdanjik.

Kot izrazita naravo- in živaloljubka se nasploh in tudi pri vadbi joge redno obrača k modrostim in čarom narave, ki se ji je nekaj časa posvečala tudi študijsko in znanstveno (ekologija in zveri). Zdaj želi pridobljeno znanje, veščine in izkušnje na izviren in poljuden način deliti tako z najmlajšimi kot odraslimi, z namenom poglobiti ljudsko vez z naravo in življenjem samim ter tako podpreti soljudi na njihovi lastni poti.

Kaj potrebujem?

  •   Svojo joga blazino,
  •   udobna oblačila,
  •   odejo za sproščanje

Cena: 15 €/ obisk

mesečna vadnina (1x tedensko): 50 €

10 obiskov (porabiti jih je treba v 3 mesecih od nakupa): 108 € -

Yin jogo lahko kombinirate tudi z obiski drugih stilov joge v ponudbi Avocado centra.