Domov    Sezona    Galerija    Predavanje Nare Petroviča: Ohranimo človeškost v prihajajoči dobi strojev


Predavanje Nare Petroviča: Ohranimo človeškost v prihajajoči dobi strojev

Ponedeljek, 16. maj ob 19:30

Ohranimo človeškost v prihajoči dobi strojev

 

Pritisk tehnologije na zdrav razum v zdravem telesu ne obremenjuje le naših oči, hrbtenic in zadnjic. S superračunalnikom v žepu smo vsi že transhumana bitja.

 

Mnogi se sprašujejo, mar nismo mi morda v žepu superračunalnika?

Panika nam ne bo pomagala. Prav tako ne beg v divjino. Če bomo v divjini sami, je po postopoma vse manj.Da ohranimo svojo človeškost, moramo vedeti, kaj to sploh je in kje postavljati meje. Nara bo z nami delil kopico dobrih idej, znanj, zgodb in domislic iz dveh desetletij poti k človeškosti in pametnega postavljanja mej.

 

Nara Petrovič, AVOCADONara Petrovič (roj. 1974) je človek, ki si upa živeti drugače in na podlagi lastne izkušnje o tem tudi pisati. Je samostojni raziskovalec škodljivih navad, soustvarjalec lepšega sveta, pisatelj, prevajalec, predavatelj, sonaravni kuhar, priložnostni maser, navdušenec nad permakulturo, divjimi rastlinami, ekološkimi naselji in pristno skupnostjo, predvsem pa ljubitelj življenja. Bil je eden od koordinatorjevakcije Očistimo Slovenijo v enem dnevu! in akcije Očistimo svet 2012, na 19. Slovenskih dnevih knjige leta 2014 je prejel nagrado za najboljši esej. Pogosto nastopa kot zabaven in navdihujoč predavatelj o zelo raznovrstnih temah, upravičeno ga omenjajo kot družbenega terapevta prihodnosti.


PROSTOVOLJNI PRISPEVKI - prispevajte po svojih zmožnostih in znanjem, ki ste ga na predavanju dobili

Prijave: sasa@avocado-center.si