Domov    Sezona    Galerija    Plesna delavnica: Odkrivanje arhetipov s Sandro Anais


Plesna delavnica: Odkrivanje arhetipov s Sandro Anais

Sobota, 18. junij ob 19:30 - 21:30
Vodi: Sandra Anais

O delavnici:
Sandra udeležence delavnice prek ogrevanja nežno vodi v meditativno plesni ritual, kjer si intuitivno izberejo in se povežejo z arhetipom, s katerim ustvarjajo skozi celotno delavnico. Iz pretočne čuječnosti, ki se ustvari znotraj skupine, se udeleženci  prepustijo arhetipskim energijam, da prek treninga različnih improvizacijskih orodij, notranjim globinam omogočijo nebesedno komunikacijo prek gibalnega izraza, ekspresije čustev in skupinske igre.

Delavnica vodi v kolektivno improviziran plesni dogodek, kjer lahko vsak posameznik dinamiko arhetipov izrazi na svojevrsten gibalno gledališki način; individualno, v paru in v skupini.

Dobrodošli vsi, ki se radi ustvarjalno izražate skozi telo, glasbo, ples, igro in skupinsko dinamiko! Plesno predznanje ni potrebno.

Priplesali si bomo:
- raznovrstnost organskih gibalnih izrazov
- zavedanje o arhetipskih vzorcih, ki jih kot potenciale nosimo v sebi in kako aktivirati njihovo   energijo ter jo prenesti v gibalno kreacijo
- prepoznavnost in odzivnost na nebesedno komunikacijo
- razširjeno percepcijo in okrepljeno kreativno imaginacijo
- razumevanje in prevajanje arhetipskih konceptov na holističen način -  body/mind/spirit


Kaj so arhetipi?
Arhetipi so univerzalni vzorci obnašanja in moči, ki jih nosimo v svojem DNA zapisu in so nam dostopni skozi nezavedno. Preko njih razvijamo odnose s svojim notranjim bitjem in razvijamo potenciale svoje duše. V psihologijo in naše zavedanje jih je vpeljal Carl G. Jung. Arhetipi so splošni simboli, ki se ne pojavljajo v neposredni obliki, pač pa do njih dostopamo skozi nezavedno, umetnost, mitologijo, religijo, sanje in domišljijsko dejavnost. Arhetipi v sodobnem svetu živijo v pravljicah, filmih, zgodbah različnih narodov in kultur in imajo podobne - univerzalne elemente. Že Jung je opisal veliko temeljnih arhetipov kot npr. arhetip matere, očeta, starega modrijana, itd. Raziskovanje arhetipov preko svobodnega gibanja in plesa brez omejitev bo spodbudilo odpiranje tvojih čutov in sposobnost sledenja intuitivni modrosti in sporočilnosti telesa.

 

O Sandri Anais:

Plesalka, umetnica in certificirana arhetipska svetovalka po metodi CMED- Caroline Myss Education*
Več o Sandri: https://www.archetype-motion.com/slo/moja-zgodbaTrajanje delavnice: 2 uri, potrebna je predhodna prijava.
Cena: 15 € 
Kaj potrebujem? Udobna oblačila, bose noge in stekleničko vode.

 

 

     

 

Kaj potrebujem?
  - udobna oblačila
  - bose noge
  - stekleničko vode
  - svojo joga blazino

Prispevek: 15 €

Prijave: sasa@avocado-center.si