Domov    Sezona    Galerija    Predavanje: Ajurveda in hormonsko ravnovesje


Predavanje: Ajurveda in hormonsko ravnovesje

Ajurvedski pogled na ohranjanje zdravega hormonskega ravnovesja v vseh življenjskih dobah
PETEK, 25. november ob 18:00

Z nami bo vd. Lakshmi Ravindranath, specialistka ajurvedske medicine, ki nam bo razložila ajurvedski pogled na hormone, njihovo funkcijo v telesu in nam predstavila celostne (holistične) načine za ohranjanje zdravega hormonskega ravnovesja v vseh življenjskih obdobjih.

Ajurveda je najstarejši znanstveni medicinski sistem in izvir globokega znanja o človeškem telesu. Ena od vej ajurvede se ukvarja izključno z ženskim zdravjem in obsega skrb za žensko v času odraščanja, priprave na nosečnost, skrb po porodu in seveda tudi smernice za udoben in nestresen prehod v menopavzo.

Skozi osnovne principe ajurvede bomo na tokratnem predavanju spoznali preproste, a celostne in učinkovite načine za uravnavanje hormonskega ravnovesja s poudarkom na prehrani in življenjskem stilu.

Kaj bomo izvedeli:

  • Kaj so hormoni?
  • Zakaj so pomembni?
  • Kakšni so znaki in simptomi hormonskega neravnovesja?
  • Kako je ženska fiziologija povezana z luno?
  • Katere so jurvedske smernice za ohranjanje zdravega hormonskega ravnovesja?

dr. Lakshmi

O predavateljici:
Dr. Lakshmi Ravindranath je kvalificirana ajurvedska osebna zdravnica iz Indije. Študij ajurvedske medicine je zaključila na univerzi Sri Sri College of Ayurvedic Science and Research v Bangaloru, nadgradila pa ga je z magisterijem na univerzi Bharati Vidyapeeth Deemed v Punu.

Specializirana je za ajurvedsko interno medicino, zelo priznano pa je tudi njeno delo na področju raziskav obolenj in moten ščitnice in ajurvedskih pristopov k zdravljenju teh oblenj. Njena raziskava, Konceptualna študija hipotiroidizma v ajurvedi, je bila v obliki članka objavljena v mednarodnem strokovnem časopisu Ayushdhara. Svoje delo na tem področju je pogosto predstavila na konferencah ajurvedske medicine v Indiji.

Dr. Lakshmi Ravindranath je zelo dinamiča oseba, polna energije in svoje delo opravlja s profesionalnim in prijaznim pristopom. Pred prihodom v Slovenijo je delala v bolnišnici Sri Sri Ayurveda v Bangaloru, kot nadzornica izvajanja očiščevalnega postopka Panchakarme, nato pa je kot ajurvedska svetovalka in izvedenka za pulzno diagnostiko delala v Italiji in Nemčiji.

Swasthya

Od leta 2020 živi v Sloveniji in je soustanoviteljica Holističnega centra Swasthya.

Vabljene!

 

Prispevek: 15 € (če ste se udeležili predavanja Osnove Ajurvede, 10 €)
Prijave: sasa@avocado-center.si