Domov    Sezona    Galerija    Delavnica s Saro Jager: Menstrualni cikel, moja moč


Delavnica s Saro Jager: Menstrualni cikel, moja moč

Sobota, 5. november 2022, od 18:00-20:00
Vodi Sara Jager

MOJ MENSTRUALNI CIKEL, MOJA MOČ 

10 let. Toliko časa dobimo, če seštejemo skupaj vse dni menstruacije v življenju povprečne ženske. Že ta podatek sam po sebi je dovolj velik razlog, da temu področju posvetimo več pozornosti. Hkrati pa se mormao zavedati, da je menstruacija le en del cikla. Menstrualni cikel se odvija vsak dan in vpliva na čisto vsa področja našega življenja: fizično počutje, čustveno stanje, produktivnost, koncentracijo, komunikacijo, posledično odnose z drugimi ljudmi, na delo in tudi na nivo naše lakote. 

Večinoma nismo bile naučene o pomembnosti menstrualnega cikla in kako ravnati z različnimi energijami, ki spremljajo faze skozi katere gremo vsak mesec. Precej verjetno je, da so bila še tista pomanjkljiva  sporočila, ki smo jih dobile iz okolice o menstruaciji, več ali manj negativno obarvana in nam dala občutek, da je ta proces ženska nadloga, ki jo pač moramo prenašati. 

Svet v katerem živimo, sledi linearni poti in sedaj v tej situaciji kot smo, vedno bolj postaja jasno, da takšna pot vodi v izgorelost, tako posameznika kot tudi družbe.  Vse v naravi ima svoj cikel, največje darilo, ki si ga lahko podarimo same sebi je, da spoštujemo svoj cikel. Če ne upoštevamo svojega menstrualnega cikla, smo v resnici odtujene od vira moči, inspiracije in notranjega vodstva ter tako nezavedno blokiramo svojo pot do zdravja, uspeha, svobode in obilja. 

     


Kaj lahko pričakuješ od delavnice: 

 • Spoznala se boš s štirimi fazami cikla in pridobila razumevanje, kaj ti vsaka od njih prinaša 
 • Naučila se boš na kaj se ti najbolj splača fokusirati v določeni fazi cikla, tako da boš svojo energijo lahko množila in ne trošila 
 • Spoznala boš kako se podpreti v vsaki fazi s prehrano, gibanjem in drugimi praksami 
 • Pridobila boš praktične nasvete, kako začeti živeti usklajeno s svojim ciklom 
 • Imela boš priložnost za postavljanje tvojih osebnih vprašanj glede svojega cikla 


Delavnica je primerna za ženske, ki:

 • se soočajo z bolečimi in močnimi menstruacijami
 • opažajo velika nihanja v fizičnem in čustvenem počutju tekom meseca
 • imajo nereden cikel ali trenutno nimajo cikla zaradi zdravstvenih težav, nosečnosti ali kontracepcije, vendar ga želijo vzpostaviti nazaj oz. biti pripravljene nanj
 • so v menopavzi, pa bi vseeno želele vzpostaviti ciklični način življenja.
 • Želijo boljši odnos do svojega telesa in več energije 
 • So na začetku odkrivanja svoje cikličnosti ali pa že živijo s svojim ciklom in bi rade poglobile svoje razumevanje. 


Tema je primerna za ženske vseh starosti, delavnica je interaktivna in se vedno prilagodi potrebam udleženk, tako da vabljene mame, hčere in babice.

Delavnica s Saro Jager v AVOCADO centru, Logatec  Delavnica s Saro Jager v AVOCADO centru, Logatec  Delavnica s Saro Jager v AVOCADO centru, Logatec

Kaj potrebuješ za delavnico: Zvezek in pisalo
Prispevek: 25
Prijave: sasa@avocado-center.si

 

O Sari Jager:
Ko sem dobrih deset let nazaj prišla do izgorelosti, se je moja pot zdravljenja pričela s potovanjem na Novo Zelandijo. K sebi sem se vračala preko dela na Zemlji na ekoloških kmetijah, učenja od Narave, Maorskih zdravilcev in njihovih staroselskih praks, prakse joge in meditacije in učenja o prehrani v kuhinjah retreat centrov.

Do izgorelosti me je pripeljala popolna odtujenost od lastnega telesa, odkar pa mi je na prvi terapiji, ki sem jo prejela od maorske zdravilke, postalo jasno, da vse svoje spomine in travme nosimo v svojem telesu, je telo in zdravljenje čustvenih vzorcev postalo eden izmed mojih glavnih interesov.

Ritul Šestih Lun, ki sem ga opravljala preko Medicine Woman centra za šamanske študije, me je spomnil na pomembnost upoštevanja naravnih ciklov, ki so v ženskem telesu izraženi kot menstrualni cikel.

Danes je moje glavno poslanstvo podpiranje žensk pri spominjanju tega, kako lahko živimo v svojem naravnem ritmu in se tako odpremo potencialom moči, užitka in ustvarjalnosti.

Sem mentorica za ženske (Embodiment Mentor, Holistic Health Coach), učiteljica joge, varuhinja maternic in soustanoviteljica Back to Balance Akademije za ženske, kjer s celostnim pristopom podpiramo ženske z bolečimi menstruacijami, endometriozo in policističnimi jajčniki.


   Prijave so obvezne!
   Prijave na: sasa@avocado-center.si