Domov    Sezona    Galerija    Delavnica aromaterapije: Dišeče potovanje vase


Delavnica aromaterapije: Dišeče potovanje vase

Četrtek, 15. december ob 18ih
Vodi: Urška Orešnik

Spustite zavore in pojdite za nosom. Delavnica aromaterapevtskega meditativnega potovanja.

Aroma ritual Urška Orešnik AVOCADO Center

Voh je naš zelo prvinski čut, ki je močno povezan z našim spominom, čustvi, doživljanjem sveta. Medtem ko je zunanji, človeški svet, decembra poln vrveža, druženja, je narava v mirovanju. Naravni cikel najtemnejšega dela leta nas usmerja vase, v naše tihe globine, v mir, hibernacijo, poglabljanje vase. Prav to je namera tokratnega dišečega potovanja vase, ko bomo preko vonja odkrivali naše notranje, skrite, potlačene potrebe, želje, čutenja.

Delavnica poteka v treh delih: prvi del je seznanjanje z izbranimi vonji (eteričnimi olji), drugi vodena meditacija s šamanskim bobnom, ki ji sledi spoznavanje rastlin, ki smo jih vohali.

Če vas bo katera od rastlin še posebej poklicala, vam na koncu izdelam tudi osebni aromaterapevtski pripravek (doplačilo).

Cena delavnice: 18 €
Prijave na dogodek: sasa@avocado-center.si

Za delavnico potrebujete le udobno joga podlogo, za lažje sedenje mogoče tudi joga blazinico.
 

Urška Orešnik

Urška Orešnik / Vesca.si je navdušena raziskovalka botaničnega sveta - ki ga najraje odkriva preko voha - z aromaterapijo in botanično parfumeristiko. Verjame v to, da so rastline sveti vodniki, ki nam lahko v življenju pomagajo na mnoge načine, le prisluhniti jim moramo znati.

Z rastlinami ustvarja v družinskem podjetju Herbaslovenica.si, njena botanična in druga raziskovanja pa deli preko kanala Vešča.si.
Za parfumeristko se je izobraževala pri odlični Slobodanki Poštić, aromaterapevtski tečaj pa opravljala pri Magnoliji.