Domov    Sezona    Galerija    Delavnica: Kontaktna improvizacija


Delavnica: Kontaktna improvizacija

Ponedeljek, 20. februar 2023, od 19:00-21:00
Vodi: Jan Supovec

Kontaktna improvizacija je plesno raziskovanje, ki temelji na plesni improvizaciji ter komunikaciji med dvema ali več telesi v gibanju. Z lastnim zavedanjem sebe in drugega v kontaktu, se učimo poslušanja, sensibilnosti zaznave telesa, globjega stika in komunikacije v gibalnem dialogu udeleženih.

Sestavni deli,  ki omogočajo, da se improvizacija lahko izvede so: predaja teže, sledenje partnerju in toku gibanja, sproščanje lastnega telesa preko zavestnega dihanja, predaja lastni inteligenci telesa.

Pri kontaktni improvizaciji ne obstajajo pravi ali napačni koraki. Pomembno je, da se prepustimo trenutku in v njem najdemo svoj lasten gib, ki ga ko-kreira s partnerjem.

Jan Supovec, je raziskovalec intuitivnega gibanja. Z različnimi plesi se je srečal že v osnovni šoli in srednji šoli, kjer je treniral latinsko ameriške plese. Z kontaktno improvizacijo se je srečal prvič med svojim delovanjem v Plesnem studiu Prostor 5 v Ljubljani leta 2017. Sam najbolj raziskuje globine stika med udeleženci in kakšno zgodbo sporoča lastno telo in telo partnerja. Igra bas kitaro, djembe, kitaro, kalijo in poje. Preko sproščanja občutkov skozi glas ugotavlja odnos do partnerja in ga spodbudi, da izrazi, kar je za izraziti.

 

Kaj potrebujem?
- udobna oblačila,
- manjša brisačka,
- bose noge (ali v nogavicah),
- zaščitne blažilnike v primeru poškodb okončin, kot so komolci, kolena,
- stekleničko vode.

 

Prispevek: 10 €
Prijave: sasa@avocado-center.si