Domov    Sezona    Galerija    Zvočno uglaševanje telesa z Aljo Petric


Zvočno uglaševanje telesa z Aljo Petric

Med 70min tretmajem se preko glasbil in petja povežem s poljem skupine in se odprem, da me vodi k temu kar želi nastati, saj vsak udeleženec prinese v prostor svojo frekvenco in namero. Ob povezavi skupine se ustvari zelo močno in aktivno energijsko polje, ki odpira možnosti poglobljene zaznave in transformacije posameznika na večih nivojih.  Zvočno uglaševanje poteka leže.
Potrebujete joga ležalko, vzglavnik, tanjšo odejo, stekleničko vode.
(joga ležalke in odeje so na voljo tudi v studiu)

Ura: 19:30 - 21:00, (začnemo točno, pridite ca.10 min pred pričetkom)
Cena: 20 eurPrijave na dogodek so obvezne.

 

Kaj je zvočni tretma?
Med Zvočnim uglaševanjem, se ustvari posebno frekvenčno polje namenjeno posamezniku, da se sprosti in uglasi ob podpori terapevtskih glasbil in petja. Ljudje smo dnevno izpostavljeni raznovrstnim dražljajem: zvočnim frekvencam, elektromagnetnemu sevanju in notranjim neslišnim zvokom emocionalnega ter mentalnega telesa (frekvenca čustev in misli). Vsi dražljaji se kopičijo v nas in dražijo našo osnovno vibracijo, kar posledično vpliva na počutje, imunski sistem in skupek vsega - na kakovost našega življenja.

Zvoki gonga, bobna, himalajskih in kristalnih posod, flavt, zvončkov, glasu,... ter drugih glasbil, ki se uporabljajo med tretmajem, so zelo blizu zvočnemu valovanju narave in naše telo se začne samodejno uglaševati z njimi. Posebna značilnost glasbil je tudi ta, da upočasnijo naše možgansko valovanje (alpha, theta, delta), kar vodi do stanja zelo globoke sproščenosti, v katerih se samodejno aktivirajo procesi celične regeneracije, razstrupljanja in zdravljenje organizma.

 

Kdo sem jaz?

Glasbenica rojena v Prekmurju. Svoje življenje sem po diplomi iz arhitekture usmerila v raziskovanje glasbene umetnosti, glasovno-zvočnih frekvenc in njihovega vpliva na človeka. Zaključila sem študij jazzovskega petja in pedagogike na Privatni Univerzi Gustava Mahlerja v Celovcu, sem samozaposlena v kulturi in mentorica petja.

Z raziskovanjem zvoka in izvajanjem zvočnih tretmajev se aktivno ukvarjam od leta 2013. V preteklih letih sem se udeležila raznovrstnih izobraževanj na temo zdravljenja z zvokom in terapevtske uporabe glasu. Zaključila sem izobraževanje na Peter Hess® Academy (Peter Hess® Akademija) v Zagrebu in pridobila naziv »Praktičar Peter Hess zvučne masaže«. Individualna in skupinska uglaševanja redno izvajam v Ljubljani in občasno gostujem tudi v ostalih regijah po Sloveniji.

V zadnjem obdobju svojo pozornost namenjam predvsem predajanju pedagoškega znanja iz vokalne tehnike, pravilnega dihanja, čutenja glasu in intuitivnega petja ter koncertnemu nastopanju. Svoje večletno raziskovanje akustičnih terapevtskih glasbil in vokalno umetnost povezujem na zvočnih koncertih v različnih projektih, med drugim tudi v performansu Zvočne krajine – Spevi & Arije v katerem sodelujem s skladateljico, pevko in producentko JUNEsHELEN.

www.aljapetric.com