Domov    Sezona    Galerija    Praktična delavnica Tradicionalna kitajska medicina + Qi gong


Praktična delavnica Tradicionalna kitajska medicina + Qi gong

Sobota, 25. marec od 9:30 - 11:30
Vodi: Milan Doganoc

Tradicionalna_kitajska_medicina_Qi_gong
Tradicionalna kitajska medicina (TKM) + QI GONG vaja
    - spoznavanje TKM in kaj vse obsega
    - trije zakladi Ying, Qi, Shen
    - priprava in pokušanje zdravilnega čaja iz kitajskih zelišč
    - učinkovitost TUINA masaže, njene tehnike in pripomočki
    - 6 najbolj pomembnih akupresurnih točk + samomasaža
    - prikaz meridianov
    - prehrana po TKM
    - zanimiva zgodba o 250 let starem Kitajcu, dokumentiran!
    - Otzi, prednik iz Alp in njegove tetovaže akup.točk
    - ... in ostale zanimivosti ter modrosti
    - QI GONG praktična vaja
    - izmed vseh prisotnih bomo na koncu izžrebali 3 srečneže, ki prejmejo kitajsko praktično darilce

Tradicionalna_kitajska_medicina_Qi_gong

O TKM in Qi Gongu:
Dobro počutje je odvisno od uravnovešenega delovanja našega telesnega, čustvenega in duhovnega vidika, to so tri ravni energije, znane kot  »trije zakladi«. Sem spadajo  Ying ali Esenca, Qi ali naravna poživljajoča energija vesolja in Shen, ki predstavlja Duha in Um.

Tradicionalna kitajska medicina je ena izmed treh po vsem svetu razširjenih medicinskih sistemov.Tisočletja zgodovine so močno utrdila njeno vlogo pri zdravljenju človeka, izkušnje ljudi pa jo vsakodnevno potrjujejo. Pri načinu zdravljenja s kitajsko medicino so v ospredju vzroki za določeno bolezen in ne le njeni simptomi. Vse v našem telesu je namreč medsebojno povezano. Zdravilci vam bodo znali povedati, da je vsaka bolezen nastala zaradi nepravilnosti pri delovanju notranjih organov. Ti namreč sovplivajo drug na drugega v ciklični strukturi proizvodnje, nadzora in zaviranja. TKM z različnimi metodami sprošča blokade energijskih poti, ki preprečuje prost pretok energije po našem telesu. 

Qi Gong pomeni, z določeno vadbo pridobivati življenjsko energijo. To je energetska ali dihalna veščina, ki je namenjena uporabi v medicini, za samozdravljenje, je pa tudi borilna veščina. Vzhodnjaki, kot so Kitajci, Tibetanci, Indijci, so že pred tisočletji želeli poiskati sistem, s katerim bi dosegli trajno zdravje, kar pomeni tudi zelo dolgo življenje. Zato so bili QG in vse ostale borilne veščine prvenstveno namenjeni dolgemu življenju cesarjev in kraljev. Na Kitajskem otroci že od malega začnejo s temi vajami, kar je sestavni del njihovega življenja

Sicer pa je Qi gong vzgajanje življenjske energije Qi. Qi gong vadba aktivira energetske kanale; z usmerjenim gibanjem dovoli energiji, da teče po pravilnih kanalih. Na ta način telesu omogočimo, da po naravni poti pridobiva/odvzema energijo, odpravlja blokade in vzpostavlja ravnovesje. Qi gong ima zato globoke zdravilne učinke! Številne svetovne raziskave dokazujejo, da ljudje, ki izvajajo neko obliko Qi gonga, niso tako podložni boleznim in staranju. Ker se energija lahko izraža skozi nešteto poti, danes poznamo na stotine Qi kung tehnik. Lahko se izvaja v gibanju (Tai Ji), stoje (Osem zakladov Qi gong), sede (Tao Yin) ali kot Samokultivacija spolne energije!

Qi gong je ne samo primeren, temveč priporočljiv za vse ljudi, vseh starosti!

„Resnično povem vam, da ga ni večjega užitka kot občutenje pretoka svoje lastne energije!“

Tao mojster Hua Ching Ni 
(O Qi gongu povzel in napisal Milan Doganoc)


Prispevek: 25 €
Prijave: sasa@avocado-center.si