Domov    Sezona    Galerija    Povezani v družini: Zvočna kopel in spoznavanje inštrumentov


Povezani v družini: Zvočna kopel in spoznavanje inštrumentov

Sobota, 4. november ob 17:00 - 18:30
Vodi: Urban Brenčič

Z jesenjo nadaljujemo z delavnicami za starše in otroke POVEZANI V DRUŽINI, na katerih se bodo družinski člani med seboj pristno povezovali skozi dotik, pogled, nasmeh...

V soboto, se bomo srečali na delavnici Spoznavanja različnih inštrumentov. Otroci in starši bodo odkrivali čarobne zvoke različnih, včasih že kar eksotičnih inštrumentov: gongov, kristalnih skled, didgeridooja, različnih vrst bobnov, rain stick-a in še mnogih drugih. Inštrumente boste lahko prijeli, pobožali, nanje poskušali zaigrati. Urbana pa vprašali, kar koli vas bo v zvezi z igranjem na inštrumente zanimalo...

Drug del srečanja pa je namenjen umirjanju telesa in uma s pomočjo zvoka. Urban pogostokrat izvaja zvočne kopeli in otroci so za umirjanje prek zvoka zelo dovzetni. Popolnoma se umirijo in pogostokrat na zvočni kopeli tudi zaspijo. 


Urban se že petnajst let mojstri v delu s prvinskim zvokom, glasom, različnimi dihalnimi tehnikami in meditacijo.

Na zvočnih kopelih, dihalnih vajah in meditacijah, ki jih izvaja, uporablja različne inštrumente, ki izvirajo s celega sveta, navdih pa največkrat išče v naravi, kjer je ogromno zvokov, ki jih lahko prenese na inštrumente in glas. Glasba, ki jo igra izvira iz trenutka, ki se mu prepušča in s tem dopušča, da je tudi sam inštrument, skozi katerega igra božansko.

Nekaj glasbil, ki jih uporablja: glas, gong zemlje, gong lune, didgeridoo, kristalne in tibetanske posode,
kalimba, piščal, šamanski boben, ropotulje, oceanski boben, zvončki, zvočne vilice, kitara, rav vast in še kaj se najde.
 

Prispevek: 25 € (za starša in otroke skupaj),
Info in prijave: sasa@avocado-center.si