MARTINA MOTL&ANŽE BERTONCELJ: PLES 5RITMOV

sobota, 22.5, (20:00-22:00)

O delavnici:
Plesna delavnica, ki vabi, da se potopite v raziskovanje metode 5Ritmov. Gremo od začetka in napredujemo korak za korakom, dih za vdihom.

Metoda 5Ritmov je filozofija in perspektiva. So smernice, ni pa plesnih korakov. Sama metoda je mednarodno priznana in obstaja več kot 600 mednarodnih učiteljev. V Ljubljani je metoda prisotna že več kot 20 let ter je inspirirala mnogo ljudi. Vsak  glasbeni val, ki ga preplešemo, je priložnost za drugačno gibanje. Ko življenje prenašaš na plesni pod in plesni pod preneseš v življenje. Ni potrebno  predhodno znanje, izkušnje ali telesna pripravljenost. Dovolj je želja po gibanju ter misel Gabrielle Roth: "Ko premakneš telo, se psiha sama pozdravi."

Ob rednih plesnih treningih se poveča telesna kondicija, pretočnost v čustvih, kreativnost v idejah, lahkotnost in umirjenost. Postaneš del večje skupnosti, ki se inspirira in podpira. Metoda  spodbuja, da odkrivamo sebe in svet v petih univerzalnih vzorcih, ki jih je Gabrielle Roth poimenovala:

· tekoči ritem, ki nas uči pretočnosti in miline (Flowing);
· ritem stakato, ki je učitelj postavljanja meja in izražanja jasnosti (Staccato);
· ritem kaosa raziskuje ustvarjalnost, ki išče svojo izrazno obliko (Chaos);
· lirični ritem je učitelj sinteze in celovitosti (Lirical);
· ritem globoke tišine, ki je učitelj zadovoljstva in miru (Stillness)

O Martini Motl in Anžetu Bertonclju:

Martina in Anže sva člana Mednarodne asociacije 5Ritmov učiteljev (www.5Rhythms Global). Njena ustanoviteljica je Gabrielle Roth, v slovenščino je prevedena njena knjiga Potovanje do ekstaze. Za prakso je značilno postopno napredovanje, od občutka, da si v diskoteki do trenutkov, ko tvoj ples postane ekstaza v gibanju.

Martinina dolgoletna učiteljica je  Bojana Boh, certifikat za pridobitev licence učitelja te metode je dolgotrajen in zahteva celega človeka. Martina pleše metodo zadnjih 15 let, uči nivo valovi zadnjih 8 let v Ljubljani in v tujini, vodi večdnevne delavnice ter je trenutno na treningu za učenje z čustvi. Po poklicu profesorica, s strokovnim izpitom iz vzgoje in izobraževanja, predana poučevanju umetnostni in  gledališča, navdušuje jo petje in zdravljenje na vseh nivojih. 

Anže predano pleše več kot sedem let ter zaključuje trening za učitelja, po poklicu je socialni delavec, z diplomo iz Sistemskih postavitev. Zaljubljen je v nogomet, gore in potovanja ter potope v mrzlo vodo.

Oba sta predana raziskovalca metode in zaljubljena v življenje.

Več na: 5Rhythms SloveniaTrajanje delavnice: 2 uri, potrebna je predhodna prijava
Cena: 15€ /osebo
Kaj potrebujem? Udobna oblačila, stekleničko vode, bose noge