ANDREJ ZOBARIČ: Delavnica DJEMBERAJA – djembe in zahodnoafriški bobni

sobota, 22.5. (18:00-19:30)

O delavnici:
Si želiš, da se ti od ritma kar zavrti? Prijazno vabljen/a na delavnico, kjer bomo skupaj odkrivali osnove igranja na djembe bobnu, ki je simbol zahodnoafriške glasbene kulture. Poudarek bo na spoznavanju zahodno-afriških ritmov, tehniki osnovnih udarcev, poslušanju in igranju enostavnih ritmičnih fraz, zanimivih ritmičnih igrah ter improvizaciji.

Skupinsko bobnanje je zabavno, razvija občutek za  sodelovanje in glasbeno ustvarjanje. Delavnica je namenjena generaciji od dvanajstega  leta naprej.

Djembe dajejo širok spekter zvokov, mavrično obarvano ritmiko in možnost neomejenega izražanja. Nudijo tudi gibanje, navdih in svojevrsten užitek.

 

O Andreju Zobariču:

Zvok bobnov ga je pritegnil popolnoma instiktivno, zato je najprej obiskal nekaj enodnevnih delavnic in občasno igral s prijatelji. Močan ritmični cunami se je pojavil, ko je začel redno obiskovati »Drumcircle« srečanja v Zagrebu. Od takrat veliko raziskuje,  se izobražuje in ustvarja na področju ritma. 

Andrej se je bobnanja učil pri Ninu Mureškiču, Krešimirju Oreškem, Nenadu Kovačiču ter afriških mojstrih kot so Famoudou Konate, TonTon Soriba Sylla in Saydou Dao.

 

Trajanje delavnice: 1,5 ure, potrebna je predhodna prijava
Cena: 15 €/osebo
Kaj potrebujem? Udobna oblačila, stekleničko vode