Kako do krepčilnega nočnega spanca?

Pred spanjem si stopala natrite z eteričnim oljem…

Stopalo ima kar 5 plasti kože in ker ni poraščeno z dlakami, nima mešičkov, zato eterično olje skozi pore hitreje in bolje prehaja v krvni obtok. Dokazano je, da eterično olje po krvi v telesu že potuje prej kot v 20-ih minutah po nanosu na stopala.

Stopalo ima prek 72 000 živčnih končičev, na površini 1 cm2 jih je več kot na kateremkoli delu kože našega telesa. Že stoletja dolgo vzhodno azijska medicina bolezni zdravi s stimulacijo določenih točk na stopalih. Energija določenih organov in sistemov v telesu se steka prek meridianov, ki se končujejo na stopalih, dlaneh, ušesih in obrazu. Ta tradicija zdravilstva se imenuje refleksologija.

Tudi uporaba eteričnih olj v refleksologiji spodbuja delovanje in pomaga pri zdravljenju notranjih organov in sistemov v telesu z nanašanjem olj na stopala. Običajno so eterična olja preveč koncentrirana za neposreden nanos na stopala, zato jih običajno mešamo z drugimi olji, na primer oljčnim ali kokosovim oljem. Ker pa je koža na stopalu najmanj občutljiva, lahko uporabite široko paleto eteričnih olj. Prav tako je neposredni nanos učinkovitejši kot zaužitje, saj ne potuje prek prebavnega sistema, pač pa v krvni obtok vstopi neposredno.

Naš predlog je - uporabite eterično olje sivke, kamilice, majarona, kadilne bosvelije ali pomaranče. našteta eterična olja nas pomirjajo. Če pa se želite s pomočjo masaže stopal poživiti in dvigniti razpoloženje, vtrite v stopala nekaj kapljic eteričnega olje rožmarina, cimeta, evkalipta ali limone.