Domov | ODDIH za ženske: HORMONSKO RAVNOVESJE | Hormonska Joga | Joga za podjetja | Individualne ure joge | Avocado joga karte za dva in psa | Qi Gong / ENERGIJSKA MEDICINA | Dvorana Avocado centra | Yoni Spa – intimna parna kopel | Zgodba Avocado | Zvočno uglaševanje telesa z Aljo Petric | Delavnica Joge plesa - Shakti dance ® | Energijske masaže z Robertom Hendersonom | Darilni bon | Trgovina z orgoniti | Petrin čudežni tretma z oljno masažo in 13. ritualom maternice


Delavnica Joge plesa - Shakti dance ®


KAJ JE SHAKTI DANCE® IN KAKO DELUJE?
Shakti dance® oz. Joga plesa je vadba, ki združuje jogo in ples. Izhaja iz Kundalini joge (kot jo je učil Yogi Bhajan) in temelji na spoznanjih, ki jih je preko prakticiranja in poučevanja joge ter plesa, razvila Sara Avtar Olivier iz Velike Britanije. Vadba preko raztezanja, glasbe, petja, plesa in sproščanja pripelje v ljubeč stik s telesom, skrbno načrtovanih 8 faz vadbe pa utiša naš zaposleni um in nas napolni z mirom. Vadbo tako po uglasitvi (1. faza) pričnemo s počasnimi razteznimi vajami v gibanju (2. faza), ki se harmonično povezujejo z izbrano glasbo, kar nas umiri in sprosti, nadaljujemo z dinamičnimi stoječimi vajami in vodenimi plesnimi koraki (3. faza), s katerimi telo napolnimo s svežo energijo - prano , da se lahko nato predamo prostemu plesu ter svoji ustvarjalni energiji oz. notranjemu vodstvu (4. faza). Ko se naše srce napleše, se telo končno lahko popolnoma sprosti v fazi sproščanja (5. faza). Z meditacijo v gibanju (6. faza) ter v tišini (7. faza) pa v zaključku vadbe popolnoma umirimo tudi um in ga povežemo s svojim izvornim bistvom. Poslovimo se z zaključno mantro (8. faza) in se tako v vsakdan po vadbi vrnemo bolj utelešeni, harmonični in napolnjeni z ljubeznijo - izvornim bistvom vsega.
Shakti_dance_TOCKA_SRECE

VADBA SHAKTI DANCA® PRIPOMORE K TEMU:
- da ponovno najdemo stik s telesom in srcem,
- da se popolnoma umirimo,
- da si dovolimo čutiti in zavestno izraziti,
- da lažje utišamo svoj um,
- da se napolnimo s svežo "prano" (življenjsko energijo),
- da se prebudi naš navdih in kreativnost,
- da se prepustimo življenjskemu toku,
- da odpravimo energijske blokade,
- da uravnovesimo naše čakre,
- da se vrnemo v trenutek - tukaj in zdaj,
- da se boljše počutimo,
- da znova odpremo svoje srce,
- da se vzljubimo, sprejmemo in pogosteje negujemo,
- da krepimo svojo žensko energijo,
- da najdemo stik s svojo notranjo modrostjo...
.... in še bi lahko naštevala....


KDAJ IN KJE SE BO DOGAJALO? 
Od oktobra 2023 do junija 2024 bomo v Avocado centru vsak drugi petek v mesecu zvečer plesali in se povezovali z našimi ČAKRAMI IN SRČNIM BISTVOM (februarja izjemoma tretji petek v mesecu).
REZERVIRAJ SI TA ČAS ZASE in se nam pridruži na tem ljubečem potovanju.


KDO SEM JAZ? 
Katarina_Ferlin_AVOCADO_center
Sem Katarina Ferlin, certificirana učiteljica Shakti danca® oz. Joge plesa, drugače tudi ljubiteljica teka, umetnosti in astrologije. Moja pot s Shakti dancom se je pričela 5 let nazaj, ko sem po naključju prišla v stik z vadbo. Prevzela me je popolnoma nepričakovano in od tedaj dalje ne moram stran. Da si okvirno predstavljate, v tistem trenutku življenja sem bila gorski tekač, v priravah na pravosodni izpit, v mojem življenju ni bilo prostora za nežnost, ženstvenost, kaj šele samoljubezen. Vse kar sem počela je bilo nekako samodestruktivno... od obsesija s hrano, do obesije s športom, delom, ugajanjem, misli o sebi... Pa tega sploh opazila nisem. Sem pa od nekdaj rada plesala, vendar tudi to zanikala, ker mi je bilo pogosto nerodno... (misli v stilu: pa me vsi gledajo, pa sem čudna, ne znam, preveč sexy, premalo sexy pa to in ono...). Skratka en sam "Šmorn" po domače povedano. Shakti vadba pa se je dotaknila nečesa globoko znotraj mene, nekaj je klical po še, nekaj je vedelo da je to to, nekaj se je umirilo, veliko je odpadlo, še več se je sprostilo in ogromno odprlo. Spoznala sem se v takšni luči, kot še ne. Morda sem se prvič zares vzljubila. Dovolila sem si sprejemati, odkrivati ta neznan svet miru in sedaj to tudi deliti naprej. Še se dogaja, saj shakti potovanja ni nikoli konec in zato vem, da je to magična vadba, ki transformira.

Katarina_Ferlin_AVOCADO
Če te vadba kliče, se nam pridruži.
PRAVIJO, DA JE SHAKTI KLIC. PRISLUHNI MU!


Pošiljam vam ogromen Shakti Objem,
Katarina Ferlin